ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επικίνδυνη πρόκληση με εισβολή τουρκικών ακταιωρών στη Μυτιλήνη

0

Τουρκικές Ακταιωροί παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησαν σκάφη του Λιμενικού

Επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος σκάφους του Λιμενικού Σώματος πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Παρασκευής τουρκική ακταιωρός εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων βορειοανατολικά της Λέσβου.

Όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα, το τουρκικό σκάφος παρενοχλεί το ελληνικό.
Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το πλήρωμα του σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελλέγησαν τελικά από άλλη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την θαλάσσια περιοχή.
Νωρίτερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή και εντός τουρκικών χωρικών υδάτων κοντά στην οριογραμμή, εντοπίστηκε από άλλο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, λέμβος με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Η λέμβος προσεγγίστηκε από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες επιχείρησαν να την ωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανεπιτυχώς. Τελικά, οι επιβαίνοντές της λέμβου περισυνελλέγησαν από τις τουρκικές ακταιωρούς, κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεων από το πλήρωμα του πλοίου του Λιμενικού.
Σε αυτή την περίπτωση η λέμβος με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

(newsbreak.gr)

ΕΦΚΑ: Όλες οι ημερομηνίες καταβολής εισφορών – Ποιες και πότε θα πρέπει να πληρωθούν

Previous article

VIDEO: Καρέ καρέ η τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού -Ωθούν μετανάστες προς την Ελλάδα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *