ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋποθέσεις λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως τις 12 Απριλίου 2021

0

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ

 1. Τα καταστήματα λειτουργούν:
 • Με την διαδικασία της εξ’ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (clickaway).
 • Με την διαδικασία του εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (clickinside).
 1. Ειδικά ως προς το click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία:
 • Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης.
 • Χρονικό διάστημα παραλαβής (που δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 3 ώρες).
 • Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο.
 • Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
 • Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής ορίζεται στα 10 λεπτά.
 1. Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Η αναλογία είναι ένα άτομα ανά 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό πελατών εντός του καταστήματος τα 20 άτομα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία:
 • Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης.
 • Χρονικό διάστημα παραλαβής (που δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 3 ώρες).

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.

Είμαστε σίγουροι ότι τηρούνται από όλους τα προβλεπόμενα μέτρα, γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα και μπορεί να επηρεάσουν ζωτικά την βιωσιμότητα της μικρής επιχείρησης.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

Εκ του Συμβουλίου

Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με την ηγεσία της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου και Κορινθίας

Previous article

Κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στην Κορινθία και 3.445 πανελλαδικά -75 νεκροί, 749 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *