ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

11 εταίροι, 7 χώρες, 8 Δήμοι στην μάχη κατά του Διοξειδίου του Άνθρακα

0

Η πρώτη Διαδικτυακή Εθνική Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου PATH2LC, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Πρόκειται για ένα έργο  που  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON 2020 και έχει ως πρωταρχικό στόχο να υποστηρίξει τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία μετάβασης σε μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

Το PATH2LC αποσκοπεί στη δημιουργία Δικτύων Δήμων από διάφορες χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία), τα οποία θα προωθήσουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των Δήμων. Μέσω των Δικτύων, οι Δήμοι θα επωφεληθούν από πλήθος δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης σε καινοτόμα εργαλεία, ενώ θα έρθουν σε επαφή με έναν πλούτο τεχνολογικών και χρηματοοικονομικών λύσεων που θα τους βοηθήσει να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα και να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η δικτύωση θα επιταχύνει την εφαρμογή των στόχων που αναφέρονται στα Σχέδια Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) και θα προσφέρει στους Δήμους τα απαραίτητα εργαλεία σχεδιασμού και παρακολούθησης για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων Σχεδίων Δράσης.

Η κεντρική ιδέα του έργου είναι η δημιουργία μιας κοινής ομάδας από Ευρωπαίους και Έλληνες εμπειρογνώμονες και στελέχη από Ελληνικούς Δήμους, με στόχο την καθοδήγηση και την δημιουργία ενός «Οδικού Χάρτη», ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για ανάπτυξη τεχνογνωσίας και λύσεων, καθώς και την εύρεση χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων.

Στην 1η Εθνική Συνάντηση παρευρέθησαν σημαντικά στελέχη των οκτώ (8) Δήμων – Μελών του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» που μετέχουν στο έργο (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δωδώνης, Ιεράπετρας, Κορινθίων, Μεσσήνης, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Οιχαλίας και Πέλλας), Δήμαρχοι – Αντιδήμαρχοι – Συνεργάτες αυτών και Γενικοί Γραμματείς, καθώς επίσης στελέχη της Βιώσιμης Πόλης και ευρωπαίοι εταίροι του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των συγκεκριμένων Δήμων σε θέματα ενεργειακής αποδοτικότητας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ενώ εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και το Δήμο Κορινθίων, η Ειδική Σύμβουλος του Δημάρχου σε περιβαλλοντικά ζητήματα Γεωργία Αντωνοπούλου παρουσίασε ορισμένες από τις κύριες προτεραιότητες ως ενεργειακά οριζόντια θέματα ανάπτυξης, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς επίσης και τον τρόπο που αναμένεται να συμβάλλει η ομάδα του έργου PATH2LC στην υλοποίηση αυτών.

Παράλληλα, έγινε επίδειξη βίντεο και φωτογραφικού υλικού από το Visit Corinth official, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Δήμου.

Στο έργο συμμετέχουν 11 εταίροι από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ολλανδία) εκ των οποίων οι 5 αποτελούν Δίκτυα Πόλεων.

Μόνο για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς τα self test

Previous article

Ο Ηνίοχος των Δελφών στον σταθμό του Μετρό στο διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *