ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κόκκινες μπλούζες» «άσπρες μπλούζες», «χώμα» και «κότες»: οι κώδικες και οι συλλήψεις των… “μπαλαμών”

0

«Κόκκινες μπλούζες», «άσπρες μπλούζες», «χώμα» και «κότες». Αυτές είναι ορισμένες από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι ναρκέμποροι, που είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με έδρα την Κόρινθο. Τα ναρκωτικά έφταναν από την Αθήνα στα χέρια των μελών της συμμορίας που διακινούσαν από ηρωίνη και κοκαΐνη μέχρι και ναρκωτικά χάπια.

Ο κοριός της ΕΛΑΣ τους κατέγραψε να κάνουν τις διαπραγματεύσεις τους για τις ποσότητες των ναρκωτικών και αποκρυπτογράφησαν τα όσα έλεγαν:

Ηρωίνη: την ανέφεραν ως «χώμα» ή «κόκκινη μπλούζα»

Κοκαΐνη: την ανέφεραν ως « κότα» ή «άσπρη μπλούζα»

Ναρκωτικά

Τα ναρκωτικά έφταναν από την Αθήνα στα χέρια των μελών της συμμορίας που διακινούσαν ηρωίνη, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια. Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Η Αστυνομία, εκτός από τους Ρομά, φαίνεται να έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και άλλων ανθρώπων στην Κορινθία και την ευρύτερη περιοχή, στους οποίους επίσης κατέληγαν ποσότητες ναρκωτικών και τις οποίες διακινούσαν για λογαριασμό της εγκληματικών οργανώσεων.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Φραντς Γιόζεφ Χούμπερ : Ο πρώην διοικητής της Γκεστάπο που κατασκόπευε τη Σοβιετική Ένωση για χάρη της Δύσης

Previous article

Το drone της NASA στον Άρη κατάφερε να επιζήσει ολομόναχο το βράδυ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.