ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αντιπαράθεση μεταξύ Σταυρέλη και Νανόπουλου για τις Σπαρτιάτικες αναθέσεις

0

Με πινγκ πονγκ δηλώσεων συνεχίστηκε η αντιπαράθεση μεταξύ δημάρχου Κορινθίων και Νίκου Σταυρέλη για το ζήτημα των εκτυπώσεων που ανατέθηκαν σε επιχείρηση της Σπάρτης. Και δείχνει ότι καθώς βρισκόμαστε πια στο μέσον της θητείας του δημοτικού συμβουλίου, δύο χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές, οι τόνοι της αντιπαράθεσης και της αντιπολίτευσης θα ανεβαίνουν.

Το θέμα είχε αναδείξει το Σάββατο με ανάρτησή του ο Νίκος Σταυρέλης και προκάλεσε την απάντηση του δημάρχου:

«Σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση σας και για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η σύμβαση με τον Π.Κρητικό από τη Σπάρτη ανατέθηκε το 2016, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, της οποίας είσαστε μέλος και ψηφίσατε.
Η σύμβαση συνεχίζεται γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα η τακτοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της προηγούμενης αρχής. Η πληρωμή γίνεται στο πλαίσιο των αναθέσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει και έχετε ψηφίσει και εσείς γιατί γνωρίζετε το σκοπό.
Έτσι ψηφίζατε και εγκρίνατε για την ίδια υπηρεσία τον κ. Λιάπη που έκανε την ίδια δουλειά πριν το 2016. Ούτε αυτός είναι Κορίνθιος! Κατά συνέπεια, οφείλετε να ανασκευάσετε την ανάρτηση σας, να προσέχετε και να ελέγχετε τι σας λέει ο πληροφοριοδότης σας και να μην μας κατηγορείτε ότι δήθεν δεν προτιμάμε Κορίνθιους, αλλά Λάκωνες».

Στον δήμαρχο ανταπάντησε πριν απο λίγο ο Νίκος Σταυρέλης, επισημαίνοντας ότι δικαιώθηκε:

Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο που με δικαιώνει για την ανάρτηση.
Απορίας άξιον ότι ο ίδιος ομολογεί ότι προέβη σε ανάθεση εκτυπώσεων, φωτοτυπιών κλπ για πληρωμή άλλου σκοπού. Προσωπικά δεν έθεσα τέτοιο θέμα. Πραγματικά δεν το γνώριζα και δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ περαιτέρω. Προκαλούμαι όμως κύριε Δήμαρχε και είμαι υποχρεωμένος να σας διαψεύσω, διότι:
Ουδέποτε έχω προβεί σε ανάθεση στο λογιστικό γραφείο του κ. Κρητικού ή του κ. Λιάπη , τον οποίο δεν γνωρίζω ή έχω ψηφίσει σχετικά ως δημοτικός σύμβουλος ή ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, είτε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είτε με τη σημερινή.
Εξάλλου δεν είναι αρμοδιότητά μου. Σας παρακαλώ και σας προκαλώ να δείξετε οποιαδήποτε υπογραφή μου. Προφανώς δεν σας ενημερώνουν σωστά. Όσον αφορά τη χρήση πληροφοριοδότη στο Δημαρχείο σας λέω ότι ποτέ δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω. Δεν μου χρειάζονται, ούτε έχω μάθει να δουλεύω με τέτοιους τρόπους. Ευτυχώς οι κυβερνώντες θέσπισαν το ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τα μαθαίνουμε όλα. Τον κ. Κρητικό δεν τον γνωρίζω προσωπικά, εκτιμώ όμως την δουλειά του στο Δήμο για τις οικονομικές καταστάσεις.
Αν έχει σύμβαση από το 2016, όπως αναφέρετε εσείς ή όχι και αν έχει πληρωθεί και με ποιο τρόπο είναι δικό σας θέμα…”.

Τι λέει το ΜέΡΑ25 για περιοριστικά μέτρα και άνοιγμα λιανεμπορίου

Previous article

Καραμπόλα 4 αυτοκινήτων στο Βραχάτι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *