ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson -Πότε ανοίγει το πρόγραμμα για 50άρηδες και ευπαθείς

0

Ένα ακόμη «όπλο» στον σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς θα έχει στα χέρια της από την Τετάρτη η κυβέρνηση καθώς έρχονται οι πρώτες δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

Συνολικά 33.600 δόσεις του εμβολίου αναμένονται στην χώρα μας αύριο, με την χρήση τους να ξεκινά την προσεχή Δευτέρα. Με τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και AstraZeneca να χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό, τα εμβόλια της Johnson & Johnson έρχονται να προστεθούν στο σχέδιο «Ελευθερία», το οποίο ανεβάζει στροφές αυτόν τον μήνα. Το εμβόλιο έχει φτάσει σε Βέλγιο και Γαλλία και θα συνεχιστεί η διανομή του στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων παραγωγής. Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου 55 εκατομμύρια δόσεις και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο.

Να τονιστεί πως ήδη στη χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 2.210.000 εμβολιασμοί, με 1.468.000 πολίτες να έχουν κάνει την πρώτη δόση, (εμβολιαστική κάλυψη 14%) και 743.000 να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις (7%).

Εμβολιασμοί: Ποιες ομάδες παίρνουν σειρά προτεραιότητας
Με τον αριθμό των εμβολίων να αυξάνεται σταδιακά από αυτόν τον μήνα, το υπουργείο Υγείας «τρέχει» το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για νέες ομάδες πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα,

Στις 16 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα και θα ξεκινήσει από τις 16 έως τις 19 Απριλίου. Η ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνει 800.000 πολίτες.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί, αλλά και η ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών, ενώ από τις 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών.

Μαργαρίτα: Το κοινωνικό θαύμα που συντελείται σε ένα ριάλιτι

Previous article

Συμφώνησαν για campus στην Δημοτική Αγορά Νανόπουλος και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.