Tech

Το 5G ήρθε, το 3G φεύγει

0

Αυλαία ρίχνουν, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες λειτουργίας, τα 3G δίκτυα. Το 3G θα καταργείται σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι το τέλος του έτους και το φάσμα που θα απελευθερωθεί, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων 4G και 5G.

Η σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G σε όλη τη χώρα θα απελευθερώσει το φάσμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε χρήση, θα αυξήσει τη χωρητικότητα του δικτύου και θα επιτρέψει να ισχυροποιηθούν τα δίκτυα 4G και 5G. Σήμερα, το 3G, η τεχνολογία που μόλις πριν 20 χρόνια αποτέλεσε επανάσταση και εγκαινίασε την εποχή του MobileInternet, θεωρείται ήδη ξεπερασμένο. Αυτό καταδεικνύει την ταχύτητα με την οποία οι τεχνολογίες αλλάζουν, καθώς και την ανάγκη για συνεχείς επενδύσεις σε δίκτυα».

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά. Οι υπηρεσίες δεδομένων, μετά την κατάργησή του 3G, θα υποστηρίζονται από το 4G δίκτυο στην Ελλάδα με πληθυσμιακή κάλυψη 99%, και από το 5G, του οποίου η κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σύσταση για αναστολή στις ΗΠΑ, πώς αντιδρά η ΕΕ -Σήμερα οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα

Previous article

54 κρούσματα: Απείλησε το ρεκόρ της η Κορινθία!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Tech