ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τέλος το 13033 – Πότε καταργείται και ποιοι θα μπορούν να μετακινηθούν το Πάσχα

0

Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των SMS στο 13033 έχει ξεκινήσει καθώς η χώρα οδεύει σταδιακά προς την άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα εφόσον δεν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι ημερομηνίες πάντως για την επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχουν κλειδώσει ακόμη, ωστόσο υπάρχει ένα προσχέδιο στο τραπέζι της κυβέρνησης, το οποίο αν συνεχιστεί η σταθεροποίηση στους σκληρούς δείκτες, θα την «βοηθήσει» να το υλοποιήσει.

Σύμφωνα με αυτό malls, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια (μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου) αναμένεται να σηκώσουν ρολά στις 19 Απριλίου, δηλαδή την επόμενη Δευτέρα. To Σάββατο 24 Απριλίου, ενδέχεται να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου και οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίζουν κανονικά, δίχως click away και click in shop / click inside.

Η εστίαση θα ανοίξει την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου, ή στις 10 Μαΐου, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τραπεζάκια και θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα προστασίας τόσο για εργαζομένους όσο και για πελάτες. Μάλιστα, πιθανολογείται να τεθεί σε ισχύ και μειωμένο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα της εστίασης αλλά και η παραχώρηση επιπλέον εξωτερικού χώρου.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο πλάνο για Πάσχα στο χωριό με self test και μία μόνο μετακίνηση αποκλειστικά για το χωριό, οι τρεις ομάδες πληθυσμού που ενδεχομένως λάβουν το πράσινο φως για πέρασμα από τα διόδια για Πάσχα είναι:

• Αυτοί που έχουν υποβληθεί σε self test και έχουν αρνητική βεβαίωση από την πλατφόρμα.

• Αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν πάρει τη σχετική πιστοποίηση.

• Αυτοί που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ από Κόρινθο και Νεμέα – 2,3 εκατ. ευρώ για 17.748 δικαιούχους

Previous article

Κόρινθος – Λέχαιο: μπήκαν πρώτοι στην δέσμευση υλοποίησης της γραμμής του τρένου που αξιοποιείται

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *