ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΤΕΒΑ: Τι είναι, πόσοι ωφελούνται και τι βοήθεια λαμβάνουν (VIDEO)

0

2.413 πολίτες του δήμου Κορινθίων (και συνολικά περισσότερα από 7000 άτομα σε όλη την Κορινθία) και περισσότερες από 4000 οικογένειες θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) που ξεκίνησε σήμερα.

Από το πρωί, δεκάδες δικαιούχοι βρέθηκαν έξω από τα γραφεία που γινόταν η διανομή, αν και είχε καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα για τον καθένα, καθώς είχαν ειδοποιηθεί μέσω sms. Την διανομή είχαν αναλάβει εργαζόμενοι στην Πρόνοια του δήμου, αλλά και στην εταιρεία που έχει αναλάβει να κάνει την διανομή των προϊόντων.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος τόνισε πως σήμερα είναι η πρώτη διανομή, θα ακολουθήσουν άλλες τρεις, ενώ έχει ήδη υπάρξει συμφωνία να υπάρξει χρηματοδότηση και για την επόμενη χρονιά.

Τι είναι το ΤΕΒΑ

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων ή/και την παροχή βασικής υλικής συνδρομής στους απόρους, συνδυάζεται με Συνοδευτικά μέτρα και έχει ως στόχο την μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού των απόρων.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος, υποστηρίζεται η παροχή / διανομή των παραπάνω ως ακολούθως:
Ι. Τρόφιμα: Στους ωφελούμενους, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις της εκάστοτε Υπ. Απόφασης, παρέχονται τρόφιμα, τα οποία διανέμονται σύμφωνα με τη μεθοδολογία που καθορίζει ο Δικαιούχος της Πράξης.
ΙΙ. Βασική Υλική Συνδρομή: Στους ωφελούμενους, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις της εκάστοτε Υπ. Απόφασης δύνανται να παρέχονται είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, πανικά, σχολικά είδη κ.λπ., τα οποία διανέμονται σύμφωνα με τη μεθοδολογία που καθορίζει ο Δικαιούχος της Πράξης.
ΙΙΙ. Συνοδευτικά Μέτρα: Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, παρέχονται Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Τα επιλέξιμα Συνοδευτικά Μέτρα και για τις δύο κατηγορίες στερήσεων, ενδεικτικά, είναι τα εξής: Υγιεινή διατροφή, Παχυσαρκία, Συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης – ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης, Αθλητικές δραστηριότητες, Κοινωνικά φροντιστήρια Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Μετά τη διασύνδεση του ΤΕΒΑ με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι όσοι έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να λαμβάνουν βοήθεια και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Συγκεκριμένα ωφελούμενοι είναι: Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν επιλέξει να είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Ωφελούμενοι είναι και όλα τα μέλη που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Σχετικά με τον κανονισμό προσωπικών δεδομένων έχει εξασφαλισθεί μέσω της πλατφόρμας του ΚΕΑ δήλωση συναίνεσης από κάθε ωφελούμενο.

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους -Αλλιώς πρόστιμο,

Previous article

Νανόπουλος: “Σταυρέλης και Πνευματικός δεν ψήφισαν την τουριστική προβολή του δήμου”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *