ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πνευματικός: Ψέματα, αναλγησία και θράσος τα χαρακτηριστικά της Δημοτικής Αρχής του κ. Νανόπουλου

0

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Πνευματικός δίνει την δική του απάντηση στην δράση της δημοτικής αρχής της Κορίνθου, για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ 2021, που ξεκίνησε να υλοποιείται την περασμένη εβδομάδα. Ο τέως δήμαρχος κάνει λόγο για “ψέματα, αναλγησία και θράσος της Δημοτικής Αρχής του κ. Νανόπουλου” και τονίζει ότι το πρόγραμμα θα έπρεπε να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μάλιστα ο κ. Πνευματικός εμπλέκει και τον Νίκο Σταυρέλη τον οποίο κατηγορεί ότι ουσιαστικά απο κοινού με τον δήμαρχο “το Σεπτέμβρη του 2019 αρνήθηκαν την συμβασιοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ και το πρόγραμμα για πάνω από 7,5 χιλιάδες δικαιούχους σε όλη την Κορινθία“.

Ειδικότερα ο Αλέξανδρος Πνευματικός αναφέρει:

Ψέματα, αναλγησία και θράσος τα χαρακτηριστικά της Δημοτικής Αρχής του κ. Νανόπουλου. Από το Σεπτέμβριο του 2019 ο Δήμος Κορινθίων θα έπρεπε να είχε συμβασιοποιήσει και να είχε αρχίσει να μοιράζει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και να παρέχει ιατροκοινωνική στήριξη στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της κρίσης. Ο κ. Νανόπουλος προσωπικά και ο κ. Σταυρέλης το Σεπτέμβρη του 2019 αρνήθηκαν την συμβασιοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ και το πρόγραμμα για πάνω από 7,5 χιλιάδες δικαιούχους σε όλη την Κορινθία δεν ξεκίνησε. Μεγάλα λόγια και καταγγελίες που ξεκίνησαν πριν από τις εκλογές δυστυχώς για αυτούς κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος και στην Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), αλλά και στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Μία συγνώμη δεν ακούστηκε ούτε από τον κ. Νανόπουλο ούτε από τον κύριο Σταυρέλη , προς όλους τους αναξιοπαθούντες όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και όλου του νομού Κορινθίας. Ο κ. Σταυρέλης έξυπνα βεβαίως σήμερα σιωπά, ο κ. Νανόπουλος όμως όπως συνηθίζει πανηγυρίζει θέλοντας να ξεχάσουμε τον πόλεμο που έκανε 19 μήνες για να μην υπάρχει σύμβαση για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις για να μην υπάρξει σύμβαση με συγκεκριμένο επιχειρηματία, που δυστυχώς για αυτόν δικαιώθηκε στην δικαιοσύνη. Δεν ήταν αντιδικία μεταξύ επιχειρηματιών οι καθυστερήσεις συμβασιοποίησης του ΤΕΒΑ. Ήταν συνειδητή επιλογή του δίδυμου Νανόπουλου-Σταυρέλη να μην υπάρξει σύμβαση για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ των 2,3 εκατομυρίων, δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο και ένα περίσσευμα αναλγησίας απέναντι σε φτωχούς ανθρώπους. Πάλεψαν επί 19 μήνες και ευτυχώς για την κοινωνία δεν κατάφεραν να ανατρέψουν ένα διάφανο και νομιμότατο διαγωνισμό .

Πανηγυρίζει ο κ. Νανόπουλος και παρευρίσκεται με θράσος την πρώτη ημέρα της διανομής των τροφίμων ξεχνώντας, ότι ο ίδιος εμπόδισε αυτόν τον διαγωνισμό για 19 περίπου μήνες, θέλοντας να ξεχάσουμε τις καταγγελίες και τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους ωφελούμενους του προγράμματος για αυτή τους την συμπεριφορά πανηγυρίζουν που με καθυστέρηση 19 μηνών προχώρησαν χθες σε διανομή των τροφίμων προς τους δικαιούχους. Ανίκανος για άλλη μία φορά να συνεχίσει το θετικό έργο που παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Για άλλη μία φορά έδειξαν ανικανότητα να συνεχίσουν το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που κατάφερε για λογαριασμό όλου του νομού να πάρει την διαχείρηση ενός τόσο μεγάλου προγράμματος.

Σήμερα θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η διανομή της προμήθειας των 2,3 εκατομμυρίων € και να είχαμε ήδη διεξαγάγει διαγωνισμό και να μοιράζαμε τρόφιμα για το επόμενο πρόγραμμα που θα είχαμε πάρει, που θα ήτανε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ . Σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε την διαχείριση του προγράμματος σε επίπεδο νομού, γιατί έδειξε ο Δήμος υπό την ηγεσία του κ. Νανόπουλου σε συνεργασία με τον κ. Σταυρέλη, ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τέτοιου είδους προγράμματα. Ακούσαμε τον ίδιο να δηλώνει επίσης ότι θα συμβασιοποιήσει άμεσα και τον διαγωνισμό 750.000 ευρώ που αφορά σε προμήθειες τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο. Τι θράσος!Πόσα ψέματα θα πει ακόμη στους Κορίνθιους; Τι ψεύτικους πανηγυρισμούς θα κάνει ακόμη , αντί να σιωπήσει και να κρυφτεί και να ζητήσει συγνώμη από τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου; Γιατί και σε αυτόν τον διαγωνισμό πάλεψε από την πρώτη του μέρα στο Δήμο να αποτρέψει και αυτή την σύμβαση.

Μπορούσε από τον Οκτώβριο του 2019 να είχε συμβασιοποιήσει αυτή την προμήθεια 750.000 € τροφίμων για το κοινωνικό μας παντοπωλείο. Μοίραζε παραμονές Χριστουγέννων και Πάσχα τα προηγούμενα χρόνια τσίχλες μπισκότα και σοκολάτες κοροϊδεύοντας ουσιαστικά φτωχούς ανθρώπους στο Δήμο μας. Δύο χρόνια τώρα μας καταγγέλλουν με ανύπαρκτες κατηγορίες που δυστυχώς έπεσαν σαν χάρτινος πύργος και από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και από την ανεξάρτητη αρχή προδικαστικών προσφυγών( ΑΕΠΠ).

Εμείς βέβαια για όσα συκοφαντικά ακούστηκαν επί 2,5 περίπου χρόνια από τον κ. Νανόπουλο και τον κ. Σταυρέλη δεν ζητάμε την συγγνώμη τους. Ο λόγος τους πλέον δεν έχει καμία αξία...”.

837 σε ΜΕΘ και 67 νεκροί – 16 κρούσματα η Κορινθία, 2.411 κρούσματα πανελλαδικά

Previous article

Πάμε για απαγόρευση κυκλοφορίας το Πάσχα, όλα δείχνουν ότι δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.