ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί αντιδρούν οι γονείς των παιδιών της Αλμυρής να γίνει το σχολείο τους Πειραματικό

0

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Αλμυρής με μοναδικό θέμα την μετατροπή του Σχολείου σε Πειραματικό. Το Δ.Σ αφού ευχαρίστησε τους γονείς για την συμμετοχή τους στην Συνέλευση εξήγησε τους λόγους για τους οποίους εκφράζεται αντίθεση στην απόφαση του υπουργείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε:

α) οι μαθητές των πειραματικών σχολείων εισάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονική κλήρωση στην α’ τάξη του δημοτικού
β) η επιλογή των μαθητών γίνεται ανεξαρτήτως από τον τόπο διαμονής τους
γ) τα έξοδα μετακίνησης του πειραματικού σχολείου ανεξαρτήτως τάξης (α’ – στ’ δημοτικού) βαραίνουν τους γονείς
δ) για τους μαθητές που έχουν αδέλφια σε μικρότερη τάξη (νήπιο, προνήπιο) η εισαγωγή τους στην α’ δημοτικού γίνεται με ειδική κλήρωση με το 20% προσφερόμενων θέσεων. Έτσι, αν μια τάξη έχει 20 θέσεις μόνο οι 4 θέσεις θα δοθούν στα αδέρφια. Δηλαδή μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου τα παιδιά που δεν θα είναι στην κλήρωση θα μένουν εκτός σχολείου Αλμυρής, οπότε θα τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία όμορα της περιοχής (Αθίκια, Σοφικό, Ξυλοκέριζα, Εξαμίλια και Ίσθμια).

Η Κόρινθος εξαιρείται λόγω κριτηρίων εντοπιότητας.
Η Συνέλευση κατέληξε ότι πρέπει κάθε γονιός ή κάτοικος της περιοχής, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σε μια ομαδική προσπάθεια για το καλό των παιδιών, αλλά και των επόμενων γενεών, ενώ το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε για περαιτέρω ενεργειες.

Διάσταση απόψεων Νανόπουλου – Μενδώνη για νέο Μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο

Previous article

Σημαντική προτεραιότητα η Διώρυγα της Κορίνθου τονίζει το Υπερταμείο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.