ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Η Αμερική πανηγύρισε την καταδίκη του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ -Δάκρυα χαράς, κόσμος στους δρόμους [βίντεο]

0

Η φράση «I can’t breath» (δεν μπορώ να αναπνεύσω) που είπε ο Τζορτζ Φλόιντ λίγο πριν «σβήσει» από το γόνατο που είχε στο λαιμό του ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ήταν αυτή που σηματοδότησε τις μαζικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, μαζί με το Black Lives Matter. Από χθες, το σύνθημα αυτό πέρασε στην ιστορία, χάρη στην απόφαση του δικαστηρίου της Μινεάπολης. Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος και στις τρεις κατηγορίες εις βάρος του και επέστρεψε στην φυλακή περιμένοντας να μάθει το διάστημα στο οποίο θα παραμείνει στο κελί του.

H απόφαση για το διάστημα που θα παραμείνει στην φυλακή, αναμένεται σε 8 εβδομάδες, σύμφωνα με το CNN. Το μάξιμουμ που μπορεί να τιμωρηθεί σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι 40 χρόνια φυλάκισης για το φόνο σε δεύτερο βαθμό, 25 για τον φόνο σε τρίτο βαθμό και 10 χρόνια για ανθρωποκτονία μαζί με χρηματικό πρόστιμο.

Η απόφαση αυτή σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό στις ΗΠΑ, όπου πλέον αφαιρέθηκε ένα γράμμα από την φράση του αδικοχαμένου Φλόιντ.


Διάβημα διαμαρτυρίας Ελλάδας στην Τουρκία για το γαλλικό πλοίο L’ Atalante

Previous article

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδα 55-59

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.