ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα- Τί αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για το ωράριο των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας – Ανάσταση στις 21:00

0

Τις τελικές της αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο του Πάσχα ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο ανακοινωθέν αναφέρει πως η Λειτουργία της Ανάστασης θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο προαύλιο των ναών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για συμφωνία κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ειδικότερα, ως προς το ζήτημα του ωραρίου των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Σύνοδος αναφέρει:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, απεφάσισε την χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα, στις 6.30 μ.μ. τα βράδια από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5.30 μ.μ. και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6.00 μ.μ».

Ως προς την Ακολουθία της Αναστάσεως, η Ιερά Σύνοδος, επισημαίνεται, «έλαβε σοβαρά υπ’ όψη τους ισχύοντες περιορισμούς της κυκλοφορίας και επιθυμώντας την καλύτερη ποιμαντική εξυπηρέτηση των πιστών, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερηθούν την συμμετοχή στην χαρά της Αναστάσεως, απεφάσισε ομόφωνα κάνοντας χρήση της Οικονομίας της Εκκλησίας, όπως φανερώνεται στην πλούσια παράδοσή Της, την προσαρμογή της ώρας τελετής της Αναστάσεως στις 9.00 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου».

Η τελετή, υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την παράδοση, και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού. Με Εγκύκλιό Της προς τις Ιερές Μητροπόλεις, την οποία θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες, η Ιερά Σύνοδος θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα και το Τυπικό που θα ακολουθηθεί».

Διάγγελμα Μητσοτάκη για «Πάσχα στην πόλη» και άρση του lockdown -Οι ημερομηνίες για εστίαση, σχολεία, ψώνια χωρίς sms

Previous article

Αδιανόητο ρεζιλίκι! Πήραν πίσω την ευρωπαϊκή super league μέσα σε 48 ώρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.