ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Αδιανόητο ρεζιλίκι! Πήραν πίσω την ευρωπαϊκή super league μέσα σε 48 ώρες

0

Mέσα σε λίγες ώρες η Super League κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! Σίτι και Τσέλσι έκαναν την αρχή και ακολούθησαν και οι άλλες τέσσερις αγγλικές ομάδες. Η Μπαρσελόνα και η Μίλαν είναι έτοιμες για το «αντίο», όπως και η Ατλέτικο Μαδρίτης. To πρωτοσέλιδο της Μarca τα λέει όλα «Super… ξεφτίλα. Το πρότζεκτ με ηγέτη τον Φλορεντίνο Πέρεθ αποτυγχάνει σε 48 ώρες». Σε άλλη σελίδα στέκεται στην ισπανική λίγκα που συνεχίζεται και πρέπει να έχει όλες τις ομάδες ενωμένες…

Η ESL έπειτα από την αποχώρηση του Big-6 λόγω και των αντιδράσεων των οπαδών τους στην Αγγλία, αποφάσισε έπειτα από μόλις… δυο μέρες πραξικοπήματος να μην προχωρήσει και το άθλημα να παραμείνει η ευχαρίστηση του κόσμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ESL αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η European Super League αντιλαμβάνεται πως το στάτους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει. Προτείνουμε μια νέα διοργάνωση γιατί το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί ορθά. Η πρότασή μας αφορούσε στην εξέλιξη του αθλήματος με έσοδα και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική πυραμίδα, ώστε να υπάρξει βοήθεια στο οικονομικό κομμάτι καθώς βιώσαμε τεράστιες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης κέρδοος για τους μετόχους.

Παρά την επισημοποίηση των ομάδων της Αγγλίας για την αποχώρησή τους, αναγκάστηκαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση λόγω της πίεσης που ασκήθηκε σ’ εκείνες, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς της Ευρώπης, όπως αποφασίστηκε και από το δικαστήριο που αποφάσισε ώστε να υπερασπιστεί την Super League.

Με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση θα σκεφτούμε ξανά τα απαραίτητα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το πρότζεκτ, με γνώμονα να παρέχουμε στους οπαδούς την καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία και το μεγαλύτερο οικονομικό όφελο για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν με το κύμα αντιδράσεων των οπαδών των αγγλικών ομάδων που ήταν σκληρότατες. Μέσα σε λίγες ώρες οργανώθηκαν συγκεντρώσεις οπαδών έξω από τα γήπεδα των ομάδων, με πιο χαρακτηριστική την συγκέντρωση έξω από το stamford Bridge της Τσέλσι, που είχε και αγώνα για την Premier League. Αμέσως η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα που φάνηκε να κάνει πίσω και ακολούθησε η Σίτι, η οποία ήταν και η πρώτη που το ανακοίνωσε επισήμως. Από την στιγμή που άνοιξε η κερκόπορτα ήταν θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και όλες οι άλλες αγγλικές ομάδες χωρίς τις οποίες φυσικά, ήταν αδύνατον να υπάρξει διοργάνωση.

Πάσχα- Τί αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος για το ωράριο των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας – Ανάσταση στις 21:00

Previous article

Τυραννόσαυροι: Μπορεί να κυνηγούσαν σε κοπάδια όπως οι λύκοι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *