ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Με λαμπτήρες Led αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός του Δήμου Βέλου-Βόχας

0

Άρχισε την Δευτέρα 19 Απριλίου η καθολική αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Βέλου Βόχας, με λαμπτήρες LED. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε περίπου 3-4 μήνες από σήμερα, ενώ η χρήση του θα τελειοποιηθεί σε έξι μήνες. Μέσα από το πρόγραμμα θα αλλάξουν περίπου 7000 φωτιστικά..

Ξεκινήσαμε από το Καλέντζι και το Χαλκί“, αναφέρει ο δήμος Βέλου Βόχας σε ανακοίνωσή του. “Τα οφέλη για το Δήμο μας τεράστια.
Α) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ. Μειώνονται σε σημαντικό βαθμό οι εκπομπές CO2 ενώ σταματά η χρήση λαμπτήρων με Hg.
Β) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Ο μεγάλος χρόνος ζωής μειώνει και η ηλεκτρονική καταγραφή-παρακολούθηση επιταχύνει την διόρθωση βλαβών. Η υπηρεσία δε ηλεκτροφωτισμού θα μπορεί να απασχοληθεί πλέον και με άλλα σημαντικά προβλήματα.
Γ) ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Βέλτιστα ποιοτικά αποτελέσματα και τάχιστη αναβάθμιση όπου κρίνεται απαραίτητο.
Δ) ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Εγκαθίστανται ταυτόχρονα συστήματα ελέγχου- με ασύρματη επικοινωνία- με συντήρηση μέσω Η/Υ, τα οποία μπορούν να συνδεθούν με άλλα συστήματα τα οποία προγραμματίζει να προμηθευτεί ο Δήμος π.χ. ηλεκτρονικά υδρόμετρα, απορριμματοφόρα.
Ε) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. Η εξοικονόμηση υπολογίζεται σε βάθος 15ετίας περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, με το περίπου 50% θα πληρωθεί ο ανάδοχος και το κέρδος του Δήμου-Δημότη θα προσεγγίσει τα 2,3 εκατομμύρια”,
αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Το έργο εκτελείται με τη σύμβαση εγγυημένης ωφέλειας που προβλέπει τα στάδια της Εργασίας – Μελέτης – Προμήθειας – Εγκατάστασης – Παρακολούθηση Εγγυημένης Απόδοσης.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου αποκλειστικά από τον ανάδοχο, δεν προκαλείται δανειακή επιβάρυνση του δήμου, όλοι οι τεχνικοί κίνδυνοι και τα οικονομικά ρίσκα βαρύνουν τον ανάδοχο, ενώ και ο δήμος θα έχει εγγυημένη ετήσια ωφέλεια που θα φτάσει στο 50% της μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Μία βασικότατη υποδομή του Δήμου μας αυτή του ηλεκτροφωτισμού λύνεται οριστικά με τον καλύτερο, οικονομικότερο σύγχρονο τρόπο“, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και κείμενο που λέει "....... 1 Καλέντζι 5 ΔΗΜΟΣ Beлo4 ΒΟΧΑΣ MUNICIPALITY ΑΟΣΣ OF VELO VOCHA"

Κοροναϊός : Βρετανικό πείραμα εσκεμμένης επαναμόλυνσης ζητά εθελοντές

Previous article

Προχωρά ο αναδασμός στο Φενεό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *