ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μπαίνει σύστημα συναγερμού στην Διώρυγα για τις καταπτώσεις!

0

Την χρηματοδότηση με 300.000 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο, της εγκατάστασης ενός συστήματος συναγερμού για τις καταπτώσεις στην Διώρυγα ανακοίνωσε ο υφυπουργός περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς:

“Η Διώρυγα της Κορίνθου, είναι γνωστό, ότι αποτελεί για εμένα προσωπικά, θέμα μείζονος προτεραιότητας! Η αποκατάστασή της συνολικά είναι εθνικό θέμα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις”, αναφέρει ο κ. Ταγαράς σε γραπτή του δήλωση.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από αίτημά μου, χρηματοδοτεί με 300.000 € το απαραίτητο σύστημα που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και θα προειδοποιεί για πιθανές καταπτώσεις 24 ώρες το 24ωρο! 

Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα για να καταστεί η Διώρυγα της Κορίνθου ασφαλής, σύγχρονη, ένας αναπτυξιακός πόλος διεθνούς εμβέλειας», καταλήγει ο υφυπουργός στην ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του υφυπουργού, “ο κύριος Ταγαράς, είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διοίκηση του Πράσινου Ταμείου να πληροφορηθεί λεπτομερώς για την αναγκαιότητα εγκατάστασης ενός συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης ειδοποίησης στη Διώρυγα της Κορίνθου. Ειδικότερα, είχε καταστήσει σαφές ότι σε συνέχεια του φαινομένου των συνεχών καταπτώσεων των πρανών στη Διώρυγα της Κορίνθου και με δεδομένο ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση της ευστάθειας των πρανών και την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση νέων πιθανών καταπτώσεων“.  

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους τελευταίους «αετούς» της ερήμου

Previous article

Κορονοϊός: 28 νέα κρούσματα στην Κορινθία και 3.015 πανελλαδικά – 86 θάνατοι, στους 831 οι διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *