ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Παγιδευμένα με εκρηκτικά drones – Νέα όπλα για τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών

0

Μαίνεται ο πόλεμος της αστυνομίας του Μεξικού με τα καρτέλ ναρκωτικών, με τους ναρκέμπορους να έχουν βρει νέα όπλα για να πολεμήσουν τους ανθρώπους ασφαλείας. 

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής της αστυνομίας του Μεξικού πιστεύουν οτι τα μέλη του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών Jalisco New Generation (CJNG) κρύβονται πίσω από την επίθεση κατά αστυνομικών στη δυτική επαρχία της Michoacan κατά την οποία δύο drones έριξαν εκρηκτικά πάνω από δύο αστυνομικούς τραυματίζοντάς τους. Οι ειδικοί δηλώνουν πως είχαν ρυθμιστεί να πυροδοτηθούν εξ αποστάσεως και θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει θανατηφόρα αποτελέσματα.

Πολλές λεπτομέρειες για την επίθεση της Τρίτης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Η αστυνομία, πήγε την Τρίτη να “καθαρίσει” τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη Aguililla στο Michoacán, καθώς είχαν μπλοκαριστεί από τα καρτέλ για να εμποδίσουν την είσοδό των δυνάμεων ασφαλείας, όταν και έγινε η επίθεση με τα drone. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Aguililla  υπό το πρίσμα των θανατηφόρων συγκρούσεων του CJNG και της αντίπαλης ομάδας που αυτοαποκαλείται United Cartels (Cárteles Unidos), με τα δύο καρτέλ να μάχονται για τον έλεγχο της πόλης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οκτώ ακρωτηριασμένα πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή μετά από μια ιδιαίτερη θανατηφόρα μάχη μεταξύ των δύο ομάδων.

Τον  περασμένο Αύγουστο δύο παγιδευμένα drones βρέθηκαν από την αστυνομία κατά τον έλεγχο ενός αυτοκινήτου με ύποπτα μέλη της CJNG τα οποία ήταν ζωσμένα με πλαστικά εκρηκτικά και με μεταλλικές μπίλιες. Θεωρείται πως τα drones είναι το νεότερο όπλο των καρτέλ, τα οποία υιοθετούν τακτικές που είδαμε στη Μέση Ανατολή από την ISIS.

Το CJNG καρτέλ είναι ένα από τα πιο ισχυρά στη χώρα και ευθύνεται για επιθέσεις εναντίον των αρχών ασφαλείας που έχουν αφήσει αρκετούς νεκρούς. Οι ΗΠΑ προσφέρουν $10 εκατομμύρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του αρχηγού του, El Mencho.

8eCUgvCwsa

Best Warrior στο ΝΑΤΟ ένας Ελληνας πιλότος -Το Top Gun της Ανδραβίδας [εικόνες]

Previous article

28 κρούσματα η Κορινθία και 2759 πανελλαδικά – 822 διασωληνομένοι και 75 νεκροί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.