ΤΕΧΝΗ

Ταινία για το 1821 γυρίζεται στον Ακροκόρινθο από τον Μανουσάκη! (εικόνες)

0

Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στον Ακροκόρινθο για την ταινία – ντοκιμαντέρ του Μανούσου Μανουσάκη «Η έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο», μια παραγωγή που γίνεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στον Ακροκόρινθο κινηματογραφήθηκαν σκηνές από την Άλωση της Πόλης με την συμμετοχή των Παμμάχων της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες”. Άλλωστε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ ξεκινά με τις τελευταίες στιγμές των υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης, πριν την άλωση της Βασιλεύουσας από τους Οθωμανούς. Η πολυμελή αποστολή των Παμμάχων υποδύθηκε τους Βυζαντινούς υπερασπιστές
και τους Οθωμανούς πολιορκητές και συγκρούστηκαν σε επικές συμπλοκές μάχης.

Γυρίσματα εκτός από τον Ακροκόρινθο έγιναν σε Αθήνα, Δημητσάνα, Φενεό, Καλαμάτα ενώ θα γίνουν και στην Μονεμβασιά και το Ναύπλιο. Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα γυρίστηκε και η ταινία «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας»

Το ντοκιμαντέρ γίνεται για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι παραγωγή και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και μέσα από αυτό θα παρουσιαστούν οι άγνωστες πτυχές της προετοιμασίας και της έναρξης της κορυφαίας στιγμής της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Σάλος στη Βρετανία για τη δήλωση Τζόνσον: «Οχι άλλα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες»

Previous article

Κορωνοϊός: Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για τους 30-39 και Μ. Πέμπτη για τους 40-44 με AstraZeneca

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΤΕΧΝΗ