ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για τους 30-39 και Μ. Πέμπτη για τους 40-44 με AstraZeneca

0
A vial of the Phase 3 Novavax coronavirus vaccine is seen ready for use in the trial at St. George's University hospital in London Wednesday, Oct. 7, 2020. Novavax Inc. said Thursday Jan. 28, 2021 that its COVID-19 vaccine appears 89% effective based on early findings from a British study and that it also seems to work — though not as well — against new mutated strains of the virus circulating in that country and South Africa. (AP Photo/Alastair Grant)

Την Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολισμούς των ηλικιών 40-44, ενώ, αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται:

  • Οι πολίτες άνω των 50 ετών.
  • Οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
  • Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Με τρία εμβόλια διαθέσιμα και άλλο ένα στον προθάλαμο προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγησή του, το μεγάλο ερώτημα όλων είναι πότε θα απαλλαγούμε από την πανδημία.

Η απάντηση σε αυτό έγκειται εν πολλοίς στο πότε θα επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» που θα σημαίνει ότι η νόσος Covid-19 δεν θα μπορεί να εξαπλωθεί. Πρώτη στάση σε αυτή την πορεία αναμένεται στα τέλη Ιουνίου, όταν υπολογίζεται ότι θα έχει αποκτήσει ανοσία είτε λόγω νόσησης είτε λόγω εμβολιασμού το μεγαλύτερο μέρος του ευάλωτου πληθυσμού.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα εξελίσσεται σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο-«μαμούθ», που περιλαμβάνει τον εμβολιασμό περίπου 4,5 εκατ. πολιτών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για τη δεύτερη φάση του σχεδίου που στοχεύει στην «καρδιά» των μεταδόσεων, σε αντιδιαστολή με την πρώτη φάση που εστίαζε στην προστασία των πλέον ευάλωτων που κινδυνεύουν από σοβαρές επιπλοκές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανθρώπινες απώλειες και την επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας.

Καθώς, όμως, η χώρα μπαίνει σε δυναμική τροχιά επανεκκίνησης της οικονομίας και της βαριάς βιομηχανίας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό, επιχειρείται ένα παράλληλο στρατηγικό σχέδιο fast track ανοσοποίησης στον πληθυσμό που κρατά το «τιμόνι» των μεταδόσεων αλλά και του restart της κανονικότητας.

Ταινία για το 1821 γυρίζεται στον Ακροκόρινθο από τον Μανουσάκη! (εικόνες)

Previous article

13 νέα κρούσματα στην Κορινθία και 1.317 πανελλαδικά – 80 θάνατοι και 811 οι διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.