ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαθέσιμες και στην Ελλάδα οι προειδοποιήσεις του Android για σεισμούς

0

Το Android Earthquake Alerts System εκτός των ΗΠΑ στις οποίες επεκτείνεται η λειτουργία προειδοποίησης σεισμού του Android οι πρώτες χώρες που θα επωφεληθούν απο αυτή την λειτουργία αυτή είναι η Ελλάδα και η Νέα Ζηλανδία, οι οποίες δύο αρκετά σεισμογενείς χώρες

Πως όλοι ξέρουμε σε κάθε φυσική καταστροφή έστω και ένα δευτερόλεπτο μετράει και μπορεί να σώσει ζωές αν το αξιοποιήσουμε σωστά ειδικά τους σεισμούς  μελέτες έχουν δείξει πως το 50% των τραυματισμών θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί αν οι χρήστες είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως και είχαν μερικά δευτερόλεπτα στη διάθεσή τους για να προστατευτούν.

Με στόχο λοιπόν να σωθούν ζωές πέρυσι, ξεκίνησε το Σύστημα Ειδοποιήσεων Σεισμών απο την Google σε συνεργασία με τη Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) και υποστηρίχθηκε από την ShakeAlert , η οποία έδωσε ειδοποιήσεις για χρήστες Android στην Καλιφόρνια. Αυτή η δυνατότητα επεκτάθηκε πρόσφατα σε χρήστες στο Όρεγκον και θα κυκλοφορήσει στην Ουάσιγκτον τον Μάιο. 

Χθες ανακοινώθηκε η επέκταση του στην Ελλάδα όπου οι χρήστες Android θα λαμβάνουν αυτόματες ειδοποιήσεις έγκαιρης προειδοποίησης όταν υπάρχει σεισμός στην περιοχή τους. Οι χρήστες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις μπορούν να το απενεργοποιήσουν στις ρυθμίσεις της συσκευής τους.

Πως λειτουργεί

Το Android Earthquake Alerts System χρησιμοποιεί τα επιτυχανσιόμετρα που βρίσκονται σε κάθε Android συσκευή για να ανιχνεύσει σεισμική δραστηριότητα. Αν το τηλέφωνο ανιχνεύσει κούνημα που μοιάζει με σεισμό, στέλνει ένα σήμα στον server ανίχνευσης σεισμών μαζί με την ευρύτερη τοποθεσία του. Ο server δέχεται πληροφορίες από πολλές συσκευές για να διαπιστώσει αν όντως πρόκειται για σεισμό και τί μεγέθους είναι. Στην περίπτωση σεισμού, στέλνει ειδοποιήσεις σε όλα τα Android τηλέφωνα της ευρύτερης περιοχής. Φυσικά όλα αυτά γίνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου και μία τέτοια ειδοποίηση μπορεί να προσφέρει πολύτιμα δευτερόλεπτα για να προστατευτεί κάποιος, ενώ ενημερώνεται άμεσα και το Google Search όταν αναζητά κάποιος τη λέξη “σεισμός”.

admin

ΑΣΕΠ: Τρεις προκηρύξεις για 355 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Previous article

Σε κρίσιμη κατάσταση ο άνδρας που πήδηξε από τον 2ο όροφο στο Νοσοκομείο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *