ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστορική στιγμή για το εργατικό κίνημα – ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΠΑΜΕ σε κοινή πορεία και μέτωπο κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά

0

Μία ιστορική στιγμή για το εργατικό κίνημα -τουλάχιστον στην Κορινθία- αποτέλεσε η σημερινή ημέρα εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες, ο εορτασμός απέκτησε ενωτικά χαρακτηριστικά, καθώς τόσο το ΠΑΜΕ (ο εργατικός βραχίονας του ΚΚΕ), όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ (πιο διακριτικά είναι αλήθεια) έδωσαν το “παρών” σε μία και μόνη εκδήλωση που οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

ΣΥΡΙΖΑ (από τα γραφεία του) και ΠΑΜΕ (από τα Περιβολάκια) ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά συναντήθηκαν στον δρόμο και κατέληξαν μαζί στο Εργατικό Κέντρο σε μια κοινή πορεία που -ενδεχομένως- σηματοδοτεί και την κοινή αντίληψη για τις ασφυκτικές πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για την εργατική τάξη. Ανάλογη θεώρηση φαίνεται πως έχει και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τριμελή επιτροπή χωρίς πανό και άλλα στελέχη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σαφή επιτυχία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κώστα Κατεμή, που αθόρυβα μεθόδευσε την συγκεκριμένη “συνάντηση” της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος ωστόσο, στάθηκε περισσότερο στο γεγονός πως το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου ήταν από τα ελάχιστα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, που κατήγγειλαν το αντεργατικό νομοσχέδιο όταν ακόμα ήταν στα σπάργανά του.

Tο Βρετανικό Ναυτικό πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με jet packs

Previous article

ΜεΡΑ 25: Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της εργασίας!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *