ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Δυναμική προς τα κάτω: Ο Ερντογάν και οι δημοσκοπήσεις

0

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Ρεετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αριστερά) θα έχανε τις εκλογές σε μια άμεση αντιπαράθεση και με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου (δεξιά) και με τον δήμαρχο της Άγκυρας Μανσούρ Γιάβας.

Παρόλο που οι επόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία απέχουν δύο χρόνια, ο προεκλογικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει ανεπίσημα. 

Το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές αυξάνει την πολιτική ένταση. Κοιτώντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι πολύ απίθανο όμως η κυβέρνηση να ενδώσει στις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης για πρόωρες κάλπες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της έγκυρης εταιρίας Istanbul Economic Research, μόλις 26.3% καταγράφεται πως θα ψήφιζε το κυβερνών κόμμα AKP σήμερα. Αυτό είναι το πιο χαμηλό αποτέλεσμα στα χρονικά των δημοσκοπήσεων, επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές. Στις τελευταίες εκλογές του 2018 το κόμμα του κυρίου Ερντογάν έλαβε 42% των ψήφων. Την πλειοψηφία στη Βουλή εξασφαλίζει η συνεργασία με το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜHP). Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρότερα ποσοστά και για το ΜΗΡ του κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Τουρκία: μήνυση σε ομάδα ερευνητών που ανακοίνωσαν πληθωρισμό 36,7%

Previous article

Αλλάζει το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με οδηγίες του Πανεπιστημίου Πατρών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *