ΚΑΙΡΟΣ

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία -Πού θα «χτυπήσει» 30άρια σήμερα [χάρτης]

0

Την «ανηφόρα» παίρνει ξανά η θερμοκρασία στη χώρα, σύμφωνα με το δελτίο καιρού που εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι αίθριος σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με μοναδική εξαίρεση τα βόρεια, όπου το μεσημέρι θα πυκνώσουν οι νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των 30 βαθμών Κελσίου. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη τιμή της στη χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 12/05 καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις.

Όπως αποτυπώνεται σε αυτόν, το θερμόμετρο στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

χάρτης θερμοκρασιών για τετάρτη 12/05

Η αναλυτική πρόγνωση καιρού
Σύμφωνα με το meteo.gr, νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως σποραδικών καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παρουσιάσουν μικρή αύξηση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 10 έως 30, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 12 έως 24, στην Πελοπόννησο από 11 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 29, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 26 και στην Κρήτη από 8 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ όμως σταδιακά έως το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους έως νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι και στη συνέχεια δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Lockdown τέλος: Ανακοινώσεις σήμερα για SMS, μετακινήσεις, ωράριο απαγόρευσης, ταξίδια σε άλλους νομούς και νησιά

Previous article

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση – Έπνιξαν την κοπέλα με τα χέρια τους και ένα κομμάτι ύφασμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ