ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

«Χορεύοντας» με τους …σκύλους στην Κόρινθο – Η επιστολή ενός επισκέπτη που δέχτηκε επίθεση απο αδέσποτο

0

Την περιπέτειά του στην Κόρινθο, όπου ένα αδέσποτο σκυλί τον δάγκωσε στο πόδι εξιστορεί ένας επισκέπτης της Κορίνθου, ο οποίος ήρθε στην πόλη κατά το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο μετά την καραντίνα. Ο κ. Γιάννης Σιούλας, που είναι εκπαιδευτικός, ήρθε στην Κόρινθο, όπου η σύζυγός του διατηρεί το πατρικό της σπίτι. Στην διάρκεια μιας βόλτας στο κέντρο της πόλης και ενώ ξεκουραζόταν σε ένα παγκάκι ένα αδέσποτο σκυλί τον δάγκωσε στο πόδι.

Το περιστατικό περιγράφει ο ίδιος με επιστολή που έχει αποδέκτη τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.

Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, μετά από οκτώ μήνες καραντίνας, επισκεφτήκαμε την αγαπημένη μας Κόρινθο, όπου η σύζυγός μου έχει το πατρικό της σπίτι, συγγενικά πρόσωπα και αγαπημένους φίλους. Το απόγευμα του Σαββάτου έκανα την αγαπημένη μου βόλτα στο λιμάνι και μετά, ώρα 21:00, κάθισα σε ένα παγκάκι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο δρόμο της πόλης όπου συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος. Μόλις σηκώθηκα να φύγω μου επιτέθηκαν, ξαφνικά από πίσω, δύο ευμεγέθεις αδέσποτοι σκύλοι και ο ένας με δάγκωσε στο πόδι!

Μέχρι τότε τους έβλεπα να κάθονται στο γκαζόν ή να περιφέρονται ανάμεσα στο κόσμο και πολύ συχνά κοντά σε μικρά παιδιά! Όπως είπαν παριστάμενοι και διερχόμενοι κάτοικοι της Κορίνθου το φαινόμενο επίθεσης των αδέσποτων σκύλων είναι συχνό και άλυτο πρόβλημα, κάτι σαν το άλυτο πρόβλημα του «τετραγωνισμού του κύκλου» ή μάλλον του «τετραγωνισμού του …σκύλου!»

Κύριε δήμαρχε, αν το 2021 αδέσποτοι σκύλοι δαγκώνουν επισκέπτες στο κέντρο της πόλης σας, το μόνο που θα πρέπει να νιώθετε είναι: ΝΤΡΟΠΗ! Μια πόλη με τέτοιο ένδοξο παρελθόν, όπως η «αφνειός» (=πλούσια) Κόρινθος, που είχε ως προμετωπίδα της το: «Ου παντός πλειν εις Κόρινθον» (Στράβων) τώρα, κύριε δήμαρχε, θα πρέπει να το συμπληρώσετε με το: «…διότι θα τον δαγκώσουν αδέσποτοι σκύλοι!»

Αμέσως μετά τις πρώτες βοήθειες από περαστικούς και σε παρακείμενο φαρμακείο, επισκέφτηκα το Α.Τ. Κορίνθου όπου δήλωσα το περιστατικό, το οποίο καταγράφτηκε και επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, έναντι κάθε υπευθύνου δηλ. του Δήμου Κορινθίων. Ελπίζοντας ότι θα προλάβετε το επόμενο, ίσως πιο άσχημο, περιστατικό και πολύ δυσαρεστημένος -αυτή τη φορά- από την επίσκεψή μου στην Ωραία και Φιλόξενη Κόρινθο!

Σιούλας Γιάννης
Εκπαιδευτικός
Νίκαια-Πειραιά
(Τα πλήρη στοιχεία μου υπάρχουν στο Α.Τ. Κορίνθου)

Απολίθωμα αποκαλύπτει αστακό που φαγώθηκε από καλαμάρι που φαγώθηκε από καρχαρία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Previous article

21 νέα κρούσματα η Κορινθία και 1402 πανελλαδικά – 56 νεκροί και 647 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *