ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημόσιο: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ΕΜΑΚ- Θα αντικατασταθούν όσοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο

0

Από κρίσιμες υπηρεσίες, όπως την ΕΜΑΚ, ξεκινάει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, με διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι, στο δήμο Βόλου υπάλληλοι απειλούνται με «πειθαρχικές συνέπειες» αν δεν θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Η δήλωση Μητσοτάκη

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Δημόσιο, αρχής γενομένης από τους υγειονομικούς είχε ανοίξει με συνέντευξή του στο Star ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως σε ουδέτερο χρόνο, από τον Σεπτέμβριο, ενδέχεται να τεθεί θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους υγειονομικούς, όπως έχει γίνει ήδη στην Ιταλία. «Πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι λένε συνταγματολόγοι και λοιμωξιολόγοι

Παράλληλα ο  επίτιμος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Πέτρος Παραράς είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «Καταλήγω στην ακραία περίπτωση της μη πρόσληψης στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα αν ο πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος, για να καταδείξω την υποχρέωση του εμβολιασμού, τουλάχιστον για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας».

Την άποψη πως οι υγειονομικοί θα πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά κι αν δεν συμφωνούν με αυτό να τίθενται σε αναστολή εργασίας είχε εκφράσει μεταξύ άλλων και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος

admin

Φυλάκιση 10 μηνών σε γιατρό νοσοκομείου για «φακελάκι»

Previous article

NASA: Σύστημα επικοινωνίας με λέιζερ θα δοκιμαστεί τον Ιούνιο προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *