ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πεύκα και αέρας φουντώνουν διαρκώς την φωτιά στον Σχίνο

0

Με αμείωτη ένταση η φωτιά στον Σχίνο συνεχίζει να κατακαίει χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι εναέριες επεμβάσεις από αεροπλάνα και ελικόπτερα. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 182 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, 17 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό. Ωστόσο, η ένταση των ανέμων και το είδος της βλάστησης (κυρίως πεύκα) καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μάλιστα οι καπνοί και οι στάχτες έφτασαν έως την Αθήνα.

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας
Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας


Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο korinthia.net.gr η ΠΥ μια σειρά από περιοχές έχουν εκκενωθεί (Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Σχίνος, Παρασκευά κ.ά), όπως επίσης και τα μοναστήρια, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής.

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας

Η φωτιά λόγω των ανέμων αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και αυτή τη στιγμή ανεβαίνει προς τα Γεράνεια. Έξω από το Αλεποχώρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ το ίδιο συμβαίνει στον δρόμο Μέγαρα – Αλεποχώρι και στη διασταύρωση Πόρτο Γερμενό-Ψάθα στο ρεύμα προς Ψάθα. 

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας
Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία λόγω των δυτικών ανέμων έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Έως αυτήν την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για ζημιές σε κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξοχικές και δεν κατοικούνται αυτή την περίοδο», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, για την μεγάλη πυρκαγιά.

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου μίλησε για καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα ανέφερε πως η φωτιά έφτασε στη θάλασσα και ξανανέβηκε προς τα πάνω, λόγω των ανέμων που υπήρξαν.

ο δήμαρχος Μεγαρέων, Δημήτρης Μάζης επιβεβαίωσε ότι εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί οι οικισμοί Αιγειρούσες, Σπάρτα, Μάζι, και Παρασκευά καθώς και τα μοναστήρια της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Ιωάννη του Μακρινού.

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας

Σύμφωνα με τον ίδιο η περιοχή που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές είναι η περιοχή του Μαζίου όπου κάηκαν δύο σπίτια. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς λόγω της επιχείρησης των εναέριων Μέσων και επειδή ο αέρας έχει κοπάσει, όπως είπε.

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων ο καθ. Σωτ. Τσιόδρας

Previous article

Project Starline: Επανάσταση στην επικοινωνία με την χρήση 3D μοντέλων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.