ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Facebook: Εμπλουτίζει με νέες δυνατότητες το News Feed

0

Νέες αλλαγές ετοιμάζει το Facebook για τους χρήστες που κοινοποιούν άρθρα.

Η ανανέωση του Facebook φέρνει ηχητικές επιλογές, με ηχητικά αποσπάσματα και podcasts να έρχονται στο News Feed. Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή τους προσεχείς μήνες σε μια προσπάθεια να γίνει διαθέσιμο ένα προϊόν ανταγωνιστικό του Clubhouse.

Το Facebook δεν επιδιώκει να παρουσιάσει ένα νέο προϊόν, αλλά νέες δυνατότητες που θα προστεθούν στο News Feed, την κεντρική σελίδα που βλέπει κανείς όταν μπαίνει στο κοινωνικό δίκτυο, η οποία διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα όσα κάνει στο δίκτυο ο κάθε χρήστης του. Η έμφαση των νέων χαρακτηριστικών είναι στον ήχο, ελέω Clubhouse, με το News Feed να μπορεί να δεχτεί ηχητικά αποσπάσματα και podcasts.

Βάζει περισσότερο ήχο στο News Feed

Με τη λειτουργία Audio Rooms θα μπορεί κανείς να έχει μία λειτουργικότητα όμοια με το Rooms με τη διαφορά ότι εδώ θα υπάρχει μόνο ήχος. Πολλά εργαλεία αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα για όσους θέλουν να μοιραστούν ηχητικό περιεχόμενο, μαζί με φίλτρα και εφέ, καθώς και έξυπνη τεχνολογία μείωσης θορύβου.

FILE PHOTO: The Facebook logo is displayed on a mobile phone in this picture illustration taken December 2, 2019. REUTERS/Johanna Geron/Illustration/File Photo

Αν κάποιος επιχειρήσει να μοιραστεί ένα άρθρο στο Facebook, το οποίο δεν έχει διαβάσει ο ίδιος, θα του εμφανιστεί μία ειδοποίηση η οποία θα τον προτρέπει πρώτα να το διαβάσει και αφού συμφωνεί με το περιεχόμενο να κάνει την κοινοποίηση. Σημειώνεται πως η διαδικασία αυτή δεν είναι υποχρεωτική άρα ο χρήστης μπορεί να κάνει το share του ακόμη κι αν δεν διαβάσει τελικά το άρθρο.

Η απόφαση για την ειδοποίηση αυτή ελήφθη από την πλατφόρμα σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις αναληθείς ή τροποποιημένες πληροφορίες, αφού πολύ συχνά οι χρήστες κοινοποιούν περιεχόμενα κρίνοντας μόνο από τον τίτλο και όχι από το περιεχόμενο.

8eCUgvCwsa

Μαίνεται η φωτιά: Εκκενώνονται περιοχές από το Αλεποχώρι μέχρι τα Μέγαρα

Previous article

Γερμανοί με τατουάζ που παραπέμπουν στο Γ΄Ράιχ, βρίσκονται στο Ηράκλειο, παραμονή της «Μάχης της Κρήτης»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.