ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γκιώνης: “να προλάβουμε να ελέγχουμε την φωτιά πριν δυναμώσουν πάλι οι άνεμοι”

0

Σε ύφεση βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η μεγάλη φωτιά στον Σχίνο εξ αιτίας της μείωσης της έντασης των ανέμων, αλλά και της ισχυρής παρουσίας των εναέριων μέσων. Ωστόσο, όπως είπε στο Korinthia.net.gr o δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης κανείς δεν εφησυχάζει καθώς από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να επιστρέψουν οι ισχυροί άνεμοι:
«Η επέμβαση από τα αεροπλάνα μας από το πρωί, μας έχει βοηθήσει πολύ, όπως και η μείωση της έντασης των ανέμων. Αλλά υπάρχουν πληροφορίες από την Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι θα δυναμώσει και πάλι ο αέρας, γι αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελέγξουμε την φωτιά στις επόμενες ώρες. Η φωτιά έχει περάσει προς τα Μέγαρα  στο Δήμο Μεγαρέων. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, κινηθήκαμε γρήγορα από χτες».

Σε σχέση με το 112 το οποίο δεν λειτούργησε για να ειδοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, δεν κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσει το «112» εξαιτίας του προχωρημένου της ώρας αλλά και επειδή δεν κινδύνευε κανένας κάτοικος. «Δεν χρειάστηκε να λάβουν μήνυμα γιατί δεν κινδύνευσε κανείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισραηλινοί τουρίστες στον Ισθμό μέσα από τον φακό των VAS-VAL

Previous article

Φωτιά στον Σχίνο – οι μαρτυρίες των κατοίκων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.