ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα δάσους – Καταστροφές σε σπίτια

0

Μια ακόμη -τη δεύτερη κατά σειρά- εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, του Αλεποχωρίου και των υπόλοιπων περιοχών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία, καθώς η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Σε έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα από το μέτωπο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και αναφέρθηκε στα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν αυτή την ώρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της επιχείρησης. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η προσπάθεια συνεχίζεται. Παράλληλα, υπάρχουν καταστροφές σε κατοικίες.

Η πυρκαγιά είχε “σύμμαχο” τους θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν τη νύχτα ακόμη και τα 8 μποφόρ δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Τα μέτωπα πολλαπλασιάζονταν και οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς με παράγοντες της περιοχής να τονίζουν ότι παρά τις ισχυρές πυροσβεστικές μονάδες όχι μόνο ήταν αδύνατο η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο, αλλά ακόμα και να γίνει η οποιαδήποτε πρόβλεψη για την κατεύθυνση που θα ακολουθούσε.

Το πρωί της Παρασκευής η η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη φαίνεται βελτιωμένη σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Αυτήν την ώρα, οι μεγάλες εστίες της πυρκαγιάς είναι στις περιοχές Χάνι Δερβένι, Αιγερούσες και Ντουράκος, έξω από το Αλεποχώρι, ενώ παραμένει μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς. Οι εστίες της παραμένουν πολλές και ενεργές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις αντιμετωπίζουν δραστικά. Όσον αφορά στους ανέμους, το πρωί της Παρασκευής κόπασαν και είναι πλέον γύρω στα 4 μποφόρ.

Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 40 – 44 και για τα 4 εμβόλια

Previous article

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα θερινά σινεμά – Τι ακολουθεί

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.