ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Φωτιά στο Σχίνο: Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

0

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς που ξέσπασε στο Σχίνο και μαίνεται ακόμα καθώς έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχοντας φτάσει μέχρι την Περιφέρεια Αττικής αφόυ οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις.

Έτσι πρίν λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μείνει ίδιες στο σημείο με 278 πυροσβέστες και 89 οχήματα, ενώ εναερίως συνδράμουν 8 Canadair, 10 Πετζετέλ, 2 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο συντονισμού.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο της Αθήνας και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

H νεώτερη αποτίμηση της καταστροφής όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς φτάνει τα 40.000 στρέμματα, ωστόσο, αναμένεται και νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις.

8eCUgvCwsa

Φωτιά στo Σχίνο: «Μέχρι το βράδυ θα έχει οριοθετηθεί» λέει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Previous article

Κρινολίνο και γιαταγάνι: Το νέο βιβλίο του Γιάννη Δ. Μπάρτζη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.