ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Παντού μειώνονται οι μολύνσεις, στην Κόρινθο αυξάνονται!

0

Σταθερή είναι πλέον η μείωση σε όλους τους δείκτες που αφορούν τον κορονοϊό. Τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων, όσο και οι αριθμοί των διασωληνομένων και των θανάτων αποκλιμακώνονται με σημαντική ταχύτητα. Χαρακτηριστικά την εβδομάδα 9-15 Μαΐου είχαμε μ.ο. 2190 κρούσματα, 702 διασωληνομένους και 55 νεκρούς, ενώ αντίστοιχα την εβδομάδα 16-22 Μαΐου είχαμε 1887 μολύνσεις, 630 σε ΜΕΘ και 52 θύματα.

Ωστόσο, οι δείκτες θετικότητας την περασμένη εβδομάδα (16-22 Μαΐου) περισσότερο εμφάνισαν εικόνα σταθερότητας, παρά μείωσης, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται να διατηρηθούμε σε επιφυλακή και να μην χαλαρώνουμε τα προσωπικά μέτρα προστασίας που λαμβάνονται.

Μέχρι και αυτή την εβδομάδα (16-22 Μαΐου) οι δθ σε μοριακά τεστ και σε σύνολο τεστ κατέβαιναν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, την εβδομάδα 28 Μαρτίου – 3 Απριλίου είχαμε 18,37% στα μοριακά και 6,31% στο σύνολο. Έξι εβδομάδες αργότερα είχαμε πέσει στο 13,71% και 3,96%, αλλά χτες η εβδομάδα έκλεισε με 13,21% και 3,94%. Ουσιαστικά δεν μιλάμε για πτώση αλλά για σταθεροποίηση, η οποία, πάντως, μένει να αποδειχτεί.

Προβληματισμός, όμως υπάρχει και για την Κόρινθο καθώς την περασμένη εβδομάδα στον Δήμο μας οι μολύνσεις από τις 98 άγγιξαν τις 115. Κάτι που σημαίνει ότι αν δεν προσέξουμε, μπορεί το lockdown να επιστρέψει

Γεράνεια όρη: Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά με διάσπαρτες εστίες – Βίντεο με συγκλονιστικές εικόνες

Previous article

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα ερωτήματα, τα σενάρια, ο σύζυγος και οι έρευνες για DNA

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.