ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο – Εντυπωσιακές εικόνες

0

Τα τελευταία χρόνια στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου στο Ναύπλιο καταφθάνουν φλαμίνγκο, για να ξεκουραστούν από το ταξίδι τους, της εαρινής μετανάστευσης.

Έτσι και φέτος τριάντα εξωτικής ομορφιάς φλαμίνγκο κατέφθασαν το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαϊου στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα για να ξαποστάσουν από το μακρύ ταξίδι της εαρινής μετανάστευσης και να τραφούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα φλαμίνγκο είναι πολύ εντυπωσιακά πουλιά. Η ψηλή και λεπτοκαμωμένη κορμοστασιά τους, με τον μακρύ λαιμό σε σχήμα σίγμα και τα πανύψηλα ροδόχρωμα πόδια τους, κάνει την αναγνώριση τους πολύ εύκολη. 

Είναι πολύ κοινωνικά πουλιά που ζουν σε σμήνη που μπορούν να ανέρχονται σε χιλιάδες. Αυτά τα μεγάλα σμήνη εξυπηρετούν στην άμυνα και αποφυγή της θήρευσης, στη μεγιστοποίηση της πρόσληψης τροφής και στην αξιοποίηση των ανεπαρκών και λιγοστών θέσεων στις οποίες μπορούν να φωλιάσουν. 

Τα φλαμίγκο τρέφονται με μικροσκοπικές γαρίδες και πράσινα φύκη. Το σχήμα του ράμφους τους αποτελεί μια ειδική προσαρμογή που τα βοηθά στο να φιλτράρουν και να διαχωρίσουν τη λάσπη από τις γαρίδες και τα φύκη με τα οποία τρέφονται. 

Το ροζ ή κοκκινωπό χρώμα των φλαμίνγκο προέρχεται από τις καρετινοειδείς πρωτεΐνες τις οποίες λαμβάνουν μέσω της τροφής τους. Στην Αργολίδα τα φλαμίνγκο αποτελούν έναν σύνηθες μετανάστη τα τελευταία χρόνια στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου, που εμφανίζονται κατά την διάρκεια των αποδημητικών τους ταξιδιών.

8eCUgvCwsa

Γ. Ψυχογιός: Για την κυβέρνηση τα 71.000 στρέμματα που κάηκαν ήταν εκτός “βασικής αντιπυρικής περιόδου”!

Previous article

Βρέθηκε ο 76χρονος άνδρας που είχε εξαφανιστεί στην Κλένια Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.