ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ

0

Το νεότερο απόκτημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα ολοκαίνουργιο VW ID.4.

Η εικόνα του περιπολικού VW ID.4 πάνω στο όχημα μεταφοράς αυτοκινήτων μας δείχνει καθαρά πως η Ελληνική Αστυνομία και το Ελληνικό κράτος μπαίνουν σε μία νέα Ευρωπαϊκή εποχή. Μετά τις πρόσφατες προσθήκες των Nissan Navara & Qashqai, Hyundai i30, Peugeot 308 και Mazda 6 στον επιχειρησιακό στόλο της ΕΛ.ΑΣ. προστίθεται και το πρώτο ηλεκτρικό περιπολικό.

Στην Ευρώπη δεν είναι λίγες οι πόλεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αστυνομικά και δημοτικά οχήματα με στόχο να μειωθούν οι ρύποι και να γίνει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το τμήμα ή την υπηρεσία, που θα στελεχώσει το ID.4 -είναι πάντως πολύ πιθανό να δίνει το παρόν στην Αστυπάλαια- αλλά γνωρίζουμε πως το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της VW θα βοηθήσει να γίνει το βήμα προς την στην ηλεκτροκίνηση για τα κρατικά οχήματα.

Το ID.4 έχει μήκος 4,58 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,61 μ., ενώ όσον αφορά στο μεταξόνιο, αυτό ορίζεται στα 2,77 μέτρα. Εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων και 310 Nm ροπής, από το ID.3. Σε επίπεδο επιδόσεων, το ηλεκτρικό SUV κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα, ενώ όσον αφορά στην αυτονομία, με τη μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, το ID.4 υπόσχεται αυτονομία έως και 522 χλμ. Όσο για τις τιμές του ξεκινούν από τις 46.000 ευρώ, προ της κρατικής επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

8eCUgvCwsa

Πως θα εφαρμοστεί το Μελισσοκομικό Μητρώο

Previous article

Νέα υδατοδεξαμενή πολλαπλών χρήσεων στο Λουτρό Ξυλοκάστρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.