ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Το Facebook άλλαξε την πολιτική του για τα post που ισχυρίζονται ότι ο COVID-19 είναι κατασκευασμένος στο εργαστήριο-

0

Tο Facebook δε θα αφαιρεί πλέον posts τα οποία ισχυρίζονται πως η COVID-19 είναι κατασκευασμένη από τον άνθρωπο. H εταιρία άλλαξε την πολιτική της στο θέμα εξαιτίας των νέων ερευνών για την προέλευση του ιού.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Politico, το Facebook δε θα αφαιρεί πλέον posts τα οποία ισχυρίζονται πως η COVID-19 είναι κατασκευασμένη από τον άνθρωπο. Το Politico επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του Facebook, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η εταιρία άλλαξε την πολιτική της στο θέμα εξαιτίας των νέων ερευνών για την προέλευση του ιού, καθώς και λόγω της εντολής του Προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, προς τις υπηρεσίες πληροφοριών, να ερευνήσουν την υπόθεση της διαρροής του ιού SARS-CoV-2 από εργαστήριο. Όλες οι αλλαγές στην πολιτική του Facebook έγιναν “σε συνεννόηση με ειδικούς στον τομέα της υγείας” κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Πριν λίγες ώρες, το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι δύο σενάρια είναι πιθανά. Είτε ο ιός ξεκίνησε να μεταδίδεται όταν ένας άνθρωπος ήρθε σε επαφή με μολυσμένο ζώο, είτε η μετάδοση είναι αποτέλεσμα ενός ατυχήματος σε εργαστήριο. Η πλειοψηφία της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών θεωρεί πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να διαπιστωθεί ποιο σενάριο είναι πιο πιθανό, σύμφωνα πάντα με τη δήλωση του Λευκού Οίκου.

admin

Η Ναυμαχία της Ερεσσού: Το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση

Previous article

Ο Νίκος Σταυρέλης για την απόφαση του ΣτΕ: Ευθύνες σε πρώην και νυν για την ακύρωση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *