ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΟΧΙ στα λύματα άλλων περιοχών στο Λουτράκι

0

Ανακοινωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, σχετική με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων Άσσου-Λεχαίου–Βόχας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κορίνθου–Λουτρακίου.

“Το ομόφωνο ΟΧΙ της αντιπολίτευσης το 2011 στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο και το: «Δεν θα κάνουμε βοθρατζίδικο το Λουτράκι» η Δημοτική Αρχή του κου Γκιώνη το ξέχασε. Το ξέχασε ο ίδιος. Ο σημερινός δήμαρχος και τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου είχε δηλώσει με τρόπο κατηγορηματικό μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο εγώ προσωπικά να ψηφίσω ένα τέτοιο πράγμα, να έρχονται όλα τα βοθρολύμματα από τη Βόχα εδώ. Ξέρετε τι βρώμα θα γίνει; Καινούριες δεξαμενές στο βιολογικό για να μας φάει η βρώμα;  Mε 50 εκατομμύρια ξέρετε τι δεξαμενές βοθρολυμάτων θα έχουμε; Τι μυρωδιές;…Είναι δυνατόν να μετατρέψουμε το Λουτράκι σε βοθρατζίδικο;”

Κι όμως στις 24 Μαίου του 2021 εγκρίθηκε με τη συναίνεση του ιδίου η επέκταση – αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου-Λουτρακίου και το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Βέλου Βόχας με κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων Άσσου-Λεχαίου–Βόχας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κορίνθου–Λουτρακίου, μη έχοντας την πολιτική ευθιξία να διαβουλευτεί με το Δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες. Υποτακτικά σκύβει το κεφάλι σε απαιτήσεις τρίτων.

Αντί να υψώσει το ανάστημα του Δήμου που εκπροσωπεί και να ακουστεί ένα βροντερό ΟΧΙ στα λύματα άλλων περιοχών στο Λουτράκι, αντί να σεβαστεί τον χαρακτήρα και το μέλλον της αναγνωρισμένης από το 1925 Λουτρόπολης μας, αντί να επεκτείνει το Δίκτυο αποχέτευσης στο σχέδιο πόλης  και στις γειτονικές κωμοπόλεις και χωριά και να διασφαλίσει την δυνατότητα ένταξης αυτών στην ίδια μονάδα, αντί να φροντίσει για την λειτουργία του βιολογικού των Αγίων Θεοδώρων, αντί της τουριστικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε ένα κομβικό και ιστορικό σημείο, τον Ισθμό, αντί της δημιουργίας και συμπλήρωσης υποδομών στο δήμο μας, λειτουργεί με αδιαφάνεια, μυστικοπάθεια και επιπολαιότητα σε θέματα σοβαρά που θα καθορίσουν το μέλλον και τον χαρακτήρα της ανάπτυξης του τόπου μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και  την κοινή γνώμη.

Ο κύριος Γκιώνης το 2011 μιλούσε για βοθρολυματική ανάπτυξη. Τώρα τι έχει να πει  φέρνοντας  τις αφοδεύσεις της  Βόχας  στο Λουτράκι;  Ότι αυτό είναι ανάπτυξη για την περιοχή μας ή ότι κατορθώσαμε  να είμαστε ικανοί μόνο για τέτοια ανάπτυξη;

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Για τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις Επενδύσεις στην Κορινθία συζήτησε η Μαριλένα Σούκουλη με το Νίκο Παπαθανάση

Previous article

Κρήτη: Ομολόγησε ληστεία 25 χρόνια μετά και επέστρεψε τα χρήματα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *