ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Δήμος Νεμέας: Καθαρισμός οικοπέδων από ξερόχορτα και άλλα εύφλεκτα υλικά

0

Διανύοντας  την αντιπυρική  περιόδο , από 15 Απριλίου  έως 31η Οκτωβρίου 2021, και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/Β/25-04-2012), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

  Βάσει του Ν. 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 (ΦΕΚ 87/A/07-06-2010), σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο . Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων.

  Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι ιδιοκτήτες ακινήτων, πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις.

  Ο Δήμος Νεμέας ευελπιστεί στην συνεργασία των πολιτών για την αποφυγή  καταστάσεων επικίνδυνων και επιζήμιων για τις ζωές όλων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Κιάτο: Συνελήφθη 22χρονος με μικροποσότητα κάνναβης

Previous article

Κορινθία: Ποια σχολεία και τμήματα θα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.