ΠΟΛΙΤΙΚΗ

VIDEO: Απέναντι στο νόμο Κεραμέως το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου μαζί με άλλα 40 σε όλη την Ελλάδα

0

ε επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, 41 Εργατικά Κέντρα της χώρας, από κοινού με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ζητούν να μην εφαρμοστεί ο «κόφτης», που θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων τουλάχιστον 25.000 υποψηφίους, προειδοποιώντας για οδυνηρές συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες από το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Είναι μία από τις λίγες φορές που συνδικαλιστικές δομές της χώρας παρεμβαίνουν στα ζητήματα της παιδείας μαζί με την ΟΙΕΛΕ ζητούν, με επιστολή τους προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρέμβαση για να μην αυξηθούν φαινόμενα ανισότητας στην παιδεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«H κυρία Κεραμέως κατήργησε σημαντικά μαθήματα από το πρόγραμμα των σχολείων για ιδεοληπτικούς λόγους, όπως η Κοινωνιολογία. Νομοθέτησε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και, μάλιστα, με κλειστά Πανεπιστήμια. Ισοτίμησε τα πτυχία των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία, όταν μάλιστα τα κολέγια αυτά είναι εντελώς ανεξέλεγκτα. Έδωσε απόλυτη ελευθερία στους σχολάρχες, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Και αποτελειώνει τη δημόσια εκπαίδευση, μειώνοντας τον αριθμό των εισακτέων ξαφνικά και εν μέσω πανδημίας, οδηγώντας χιλιάδες νέους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια», αναφέρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Μυλωνάς, που συνυπογράφει την επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επενδύει στην καθαριότητα με νέο απορριμματοφόρο ο δήμος Βέλου Βόχας

Previous article

Ταξίδι μνήμης στα Δερβενάκια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.