ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Έγινε το τελευταίο βήμα για να περάσουν τα μπαζώματα Αγίου Νικολάου στον Δήμο!

0

Σε μία από τις πιο σημαντικές ημέρες των τελευταίων ετών για την Κόρινθο αποδεικνύεται η σημερινή, καθώς ο δήμος Κορινθίων, ύστερα από πολύμηνες και εργώδεις προσπάθειες, πήρε στα χέρια του την εγγραφή της περιοχής των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου -μια περιοχής που, κάλλιστα, μπορεί να χαρακτηριστεί το ωραιότερο μέρος της πόλης- στο Κτηματολόγιο. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την άρση του τελευταίου εμποδίου που υπήρχε πριν περάσει η συγκεκριμένη έκταση των 300 στρεμμάτων στα χέρια του δήμου προκειμένου να αναπλαστεί συνολικά και να αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της πρωτεύουσας του νομού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το σχέδιο για τα “Μπαζώματα” Αγίου Νικολάου: Η Κόρινθος στρέφει το μέτωπο την θάλασσα

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η εγγραφή της έκτασης στο Υποθηκοφυλακείο Κορίνθου και στην συνέχεια το τυπικό –όπως υποστηρίζει ο δήμος- αίτημα για παραχώρηση της έκτασης στον δήμο για τα επόμενα 50 χρόνια. Κάτι που θα γίνει μέσα στους επόμενους μηνες και πάντως, εντός του 2021.

Μιλώντας στο Korinthia net gr ο Βασίλης Νανόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη σημειώνοντας ότι η διοίκηση του πέτυχε μέσα σε λίγους μήνες κάτι «που η προηγούμενη δημοτική αρχή διεκδικούσε επί χρόνια» και τόνισε την συμβολή της Έρρικας Καραμαλίκη, η οποία είχε αναλάβει όλο το νομικό βάρος της προσπάθειας, στην επιτυχία αυτή. Σημείωσε ακόμα ότι ο δήμος «βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο, το οποίο έχει κάνει μελέτη για την ανάδειξη του χώρου συνολικά (σ.σ. Σταθμός και μπαζώματα)».

Σημειώνεται, ότι όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες μετά την εκκίνηση της διαδικασίας απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων βαγονιών, που είναι το πρώτο βήμα για την τελική ανάπλαση του χώρου του πρώην ΟΣΕ.

Τι λέει η έκθεση του καθηγητή Ευθυμη Λέκκα για την φωτιά στα Γεράνεια – οι κίνδυνοι της επόμενης μέρας

Previous article

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία εξόφλησης λογαριασμού από την ΔΕΗ Ξυλοκάστρου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *