ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί συμβαίνει με τις φωτιές στην Κορινθία; οκτώ μικρές και μεγάλες πυρκαγιές σε 17 ημέρες!

0

Ακόμα δεν έχει μπει καλά καλά το καλοκαίρι και στην Κορινθία, σχεδόν κάθε μέρα, σημαίνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιές. Στα τέλη Μαΐου (20-24) είχαμε την μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε πάνω από 20.000 στρέμματα στην κορινθία και 71.000 συνολικά. Μια δεύτερη μεγάλη φωτιά απείλησε ξανά την παραλιακή ανατολική Κορινθία στα Ισθμια την περασμένη εβδομάδα και αυτή την εβδομάδα προκλήθηκαν τέσσερις πυρκαγιές μέσα σε τέσσερις ημέρες, από την Τετάρτη έως το Σάββατο.

Συνολικά, έχουν μπει οκτώ φωτιές τις τελευταίες 17 ημέρες. Ειδικότερα:

Την Τετάρτη, 2 Ιουνίου, είχαμε δύο μικρές φωτιές σε οικόπεδα στον Δήμο Κορινθίων, η μία κοντά στην πεζογέφυρα στο τέρμα Κολιάτσου και η άλλη στην Αλμυρή.

Την Παρασκευή, 4 Ιουνίου, προκλήθηκε μεγάλη φωτιά η οποία απείλησε και κατοικίες στη θέση Τραγάνα Κιάτου, ενώ χτες (Σάββατο 5 Ιουνίου) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σημειώθηκαν άλλες τρεις μικρές πυρκαγιές:

Στα Εξαμίλια: Πυρκαγιά εν υπαίθρω στα Εξαμίλια Κορινθίας άμεσα επενέβη η Π.Υ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με 2 οχήματα και 4 άνδρες και κατέστειλε την πυρκαγια πριν παρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην Αρχαία Νεμέα:Πυρκαγιά στην Αρχαία Νεμέα σε γεωργική έκταση. Η φωτιά έκαψε 12 στρέμματα ελαιώνα και ξερά χόρτα. Στο συμβάν επιχείρησαν 3 οχήματα της Π.Υ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με 6 άνδρες.

Στον Προαστιακό της Κορίνθου: Φωτιά προκλήθηκε δίπλα στις γραμμές του Προαστιακού σταθμού της Κορίνθου, ανάμεσα στον Προαστιακό σταθμό και τις γέφυρες της Βέκκα.

Είναι πιθανόν να πιστέψει κανείς πως όλες αυτές οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από ανόητους, ανεγκέφαλους “εγκληματίες” που έκαιγαν χόρτα; Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως όλες αυτές οι συνεχείς πυρκαγιές ξεκίνησαν από τυχαία γεγονότα (ένα αναμμένο τσιγάρο ή ανάκλαση σπασμένων γυαλιών); Ναι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ανόητοι και ανεγκέφαλοι παίζουν με τις τύχες ολόκληρων περιοχών, όπως συνέβη με μια γυναίκα, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη ως υπαίτια πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε γεωργική έκταση, στο δήμο Σικυωνίων του νομού Κορινθίας. 

Υπάρχει, όμως και μία ακόμα εκδοχή, εξ ίσου -αν όχι περισσότερο- πιθανή: η Κορινθία να έχει μπει στο στόχαστρο κάποιων που για δικούς τους λόγους “παίζουν” επικίνδυνα παιχνίδια. Καλόν είναι να είμαστε όλοι σε επιφυλακή…

Καμπανάκι από τους Αστυνομικούς της Κορινθίας στον Χρυσοχοΐδη: “υπεύθυνοι για την έλλειψη αστυνόμευσης στο Νομό μας”

Previous article

ΣΒΑΚ Κορίνθου: τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της πρότασης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.