ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Καμπανάκι από τους Αστυνομικούς της Κορινθίας στον Χρυσοχοΐδη: “υπεύθυνοι για την έλλειψη αστυνόμευσης στο Νομό μας”

0

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, στην οποία δεν μασάνε τα λόγια τους στέλνουν οι Αστυνομικοί της Κορινθίας με αφορμή την διάψευση των υποσχέσεων για συνέχιση της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας με προσωπικό.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας (ΕΑΥΚ) αναφέρει ότι ενώ στην Κορινθία υπάρχουν δύο δομές προσφύγων με 2.000 ανθρώπους να διαβιούν εκεί και πέντε οικισμοί Ρομά με συνολικό αριθμό 4.000 κατοίκους η Κορινθία “αφήνεται στο έλεος της εγκληματικότητας” την οποία “με την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη είναι φύση αδύνατο να αντιμετωπίσει“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΑΥΚ κάνει συγκεκριμένες αναφορές στις υποσχέσεις Χρυσοχοΐδη “ότι η ΑΔ Κορινθίας θα ενισχύεται σε μηνιαία βάση με σαράντα (40) αστυνομικούς“, κάτι το οποίο τηρείτο μέχρι τώρα, ωστόσο, “για τον επερχόμενο μήνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί και όπως προβλέπεται ο αριθμός της ενισχυτικής δύναμης θα μειωθεί σημαντικά“.

Ειδικότερα, η επιστολή των Αστυνομικών της Κορινθίας αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 με την εγκατάσταση και λειτουργία της Ανοιχτής Δομής στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και αφουγκραζόμενος την εγκληματικότητα του Νομού μας σε επίπεδο Αττικής, την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, καθώς και την ύπαρξη του μεγαλύτερου Πανελλαδικά ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α., ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΤΕ ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας και τοπικών παραγόντων του Νομού μας ότι η ΔΑ Κορινθίας θα ενισχύεται σε μηνιαία βάση με σαράντα (40) αστυνομικούς.

Για τον επερχόμενο μήνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί και όπως προβλέπεται ο αριθμός της ενισχυτικής δύναμης θα μειωθεί σημαντικά, λησμονώντας ότι η πόλη μας στο κέντρο της απαριθμεί 2.000 αλλοδαπούς (δομή και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) και στον Νομό μας υφίστανται πέντε (5) μεγάλοι καταυλισμοί ROMA με πληθυσμό περί τα 4.000 άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς επίσης γειτνιάζει με τον Νομό Αττικής και ο πληθυσμός της τριπλασιάζεται όλη την θερινή περίοδο.

Έκπληκτοι παρατηρούμε να εξακολουθούν να ενισχύονται Νομοί, καίτοι οι λόγοι για τους οποίους αρχικά ενισχύθηκαν να έχουν εκλείψει και ο Νομός μας ενώ εξακολουθεί να έχει τις παραπάνω ανάγκες να αφήνεται στο έλεος της εγκληματικότητας και με την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη να είναι φύση αδύνατο να την αντιμετωπίσει.

Κύριε Αρχηγέ.

Σε πρόσφατη συνάντησή μας την 15-05-2021, ενώπιον του κ. Γενικού της ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου, παρουσία εκπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και των Προέδρων των Ενώσεων της ανωτέρω Περιφέρειας, στο αρχικό και κυριότερο αίτημα μας για την παραμονή της ενισχυτικής δύναμης των 40 αστυνομικών, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΤΕ χωρίς να μας αφήσετε περιθώριο αμφισβήτησης ότι η ενίσχυση θα συνεχίσει να υφίσταται. Μάλιστα όταν χαρακτηριστικά σας αναφέραμε ότι η Δ.Α. Κορινθίας είναι ήδη «διασωληνομένη» μας υποσχεθήκατε εκ νέου ότι δεν θα τραβήξετε τα καλώδια. Δεν πέρασαν δυο βδομάδες και στην πρώτη ανανέωση ήδη βλέπουμε «τον ασθενή σας (Δ.Α. Κορινθίας) να χαροπαλεύει». Τι άλλαξε κ. Αρχηγέ;

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,

Αναμένουμε την άμεση έκδοση σχετικής Διαταγής για ενίσχυση του Νομού μας με σαράντα (40) άτομα, γνωρίζοντας σας και καθιστώντας σας υπεύθυνους για την έλλειψη αστυνόμευσης καθ’ όλο το 24ώρο στο Νομό μας.  

 κ.κ. Υπουργοί, κ.κ. Βουλευτές και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού μας,

 Αρχικά θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι ήσασταν παρόντες στις δεσμεύσεις του κ. Υπουργού και να σας εκφράσουμε την απορία μας τι θα πείτε στον Κορινθιακό λαό για την έλλειψη της αστυνομικής παρουσίας. Σας καλούμε να γίνεται σύμμαχοι των αιτημάτων μας και να ενισχύσετε την ασφάλεια των πολιτών της Κορινθίας, με την άμεση κινητοποίηση σας.

 Τέλος να γνωρίσουμε σε όλους τους αποδέκτες του παρόντος ο αριθμός των μόνιμων αστυνομικών της Δ.Α. Κορινθίας κατά τις τακτικές μεταθέσεις μειώνεται αντί να αυξάνεται και να καταστήσουμε σαφές ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η προεκλογική περιοδεία του σημερινού Πρωθυπουργού της Χώρας στον Νομό μας, ξεκίνησε από το ετοιμόρροπο μέγαρο της Δ.Α. Κορινθίας και ακόμα περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων.

Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Παπαθεοφάνους – Το απόγευμα στο Βασιλικό η κηδεία

Previous article

Τί συμβαίνει με τις φωτιές στην Κορινθία; οκτώ μικρές και μεγάλες πυρκαγιές σε 17 ημέρες!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.