ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικός νοίκιαζε υπηρεσιακό ασύρματο σε κακοποιούς προς 2.000 ευρώ το μήνα

0

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν τον ασύρματο για να ξεγλιστρούν από την αστυνομία, αν γίνονταν αντιληπτοί.

Αστυνομικός νοίκιαζε έναντι 2.000 ευρώ το μήνα υπηρεσιακό ασύρματο σε δύο Ρομά διαρρήκτες, με μεσάζοντα έναν τρίτο ιδιώτη, με σκοπό να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ύστερα από καταγγελίες για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Νοτιοανατολικής Αττικής, αφού είχε δηλώσει απώλεια του ασυρμάτου, τον είχε παραδώσει στον ιδιώτη αντί 2.000 ευρώ το μήνα και αυτός με την σειρά του τον νοίκιασε στους δύο Ρομά, αντί 3.000 ευρώ το μήνα, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν στις παράνομες δραστηριότητες τους, για να ξεγλιστρούν από την αστυνομία, αν γίνονταν αντιληπτοί και κατευθύνονταν προς το μέρος τους αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021 βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία το γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Οι δυο Ρομά συνελήφθησαν και από την εργαστηριακή έρευνα ταυτοποιήθηκε γενετικό τους υλικό σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός εξετάστηκε και ομολόγησε την πράξη του.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και του τρίτου ιδιώτη, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σε βάρος του αστυνομικού, επίσης, διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

ΑΠΘ: Κρασί από τα …νεολιθικά χρόνια και πλιγούρι 4000 ετών!

Previous article

Κορινθία: Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ «είδε» τη φυτεία χασίς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *