ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις πέντε χειρότερες περιοχές από εγκληματικότητα η Κορινθία, λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί!

0

Καμπανάκι χτυπάνε οι αστυνομικοί της Κορινθίας για την εγκληματικότητα στο νομό. Παρά τις σημαντικές επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες, υπό την διοίκηση του Χαράλαμπου Τετράδη, με την εξάρθρωση μεγάλων εγκληματικών συμμοριών και τα καθημερινά σχεδόν χτυπήματα που καταφέρνουν στο ναρκεμπόριο και τις μικροκλοπές, η Κορινθία παραμένει πολύ ψηλά, όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί αποκαλύπτουν στην λίστα της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε έγγραφό της η Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας (ΕΥΑΚ) που συμπεριέλαβε σε ερώτησή του στην Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος ο νομός μας είναι στο top-5 των νομών με τους χειρότερους δείκτες! Η κατάσταση αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι «υφίστανται τέσσερις μεγάλοι (Καμάρι, Βέλο, Ζευγολατιό και Εξαμίλια) και έξι μικρότεροι καταυλισμοί ρομά με συνολικό πληθυσμό 4.000 κατοίκων, συνεχώς αυξανόμενοι, με τους Ρομά να εμπλέκονται σε ληστείες, πάσης φύσεως κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών και ανεξέλεγκτη οικοδόμηση παραπηγμάτων».

Η ΕΥΑΚ σημειώνει επίσης πως «λόγω της απασχόλησης σε αγροτικές εργασίες υπάρχει μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών οι οποίοι εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά διαπράττοντας κλοπές, ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών».

Αναφερόμενοι στα προβλήματα που υπάρχουν στο νομό σημειώνουν πως η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έχει έλλειμμα σε προσωπικό που φτάνει τους 60 αστυνομικούς, ενώ άλλοι 30 λείπουν από το ΠΡΟΚΕΚΑ (Κλειστή Δομή)

Καταθέτοντας και προτάσεις οι Αστυνομικοί της Κορινθίας ζητούν Ενίσχυση του ΠΡΟΚΕΚΑ με 70 συνοριοφύλακες, την παράταση της ενίσχυσης της ΔΑ Κορινθίας με τους 40 αστυνομικούς που ήταν εδώ τους προηγούμενους μήνες, την αναβάθμιση του Τμήματος Ασφαλείας Κορινθίας σε Υποδιεύθυνση, με ταυτόχρονη ουσιαστική επάνδρωσή του και την αύξηση των οργανικών θέσεων στην ΑΔ Κορινθίας συνολικά και ειδικά σε περιοχές όπως ο Δήμος βέλου Βόχας, όπου υπάρχουν δύο οικισμοί Ρομά.

Παράλληλα ζητούν ενίσχυση και των υλικοτεχνικών υποδομών (αυτοκίνητα, μηχανές, αλεξίσφαιρα κ.λπ), αλλά και νέα έδρα για την ΑΔ Κορινθίας.

Δήμος Κορινθίων: “Όσοι πιστοί, προσέλθετε” για επιχορηγήσεις

Previous article

Συνάντηση Υφυπουργού Χρ. Δήμα – Δημάρχου Λουτρακίου Γ. Γκιώνη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.