Uncategorized

Στα ημιτελικά του Roland Garros και η Σάκκαρη, μετά τον Τσιτσιπά

0

Στους “4” του κορυφαίου grand slam Roland garros προκρίθηκε η ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη κερδίζοντας πριν απο λίγα λεπτά την περυσινή νικήτρια του τουρνουά Ιγκα Σβιόντεκ με 2-0 (6-4, 6-4) και πάει φουλ για τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου.

Η Σάκκαρη (νούμερο 17 στον κόσμο) ήταν φανερά καλύτερη τόσο πνευματικά όσο και σωματικά από την πολωνέζα αντίπαλό της (νούμερο 8) και κέρδισε αξιοποιώντας το εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι της (είχε 5-0 άσσους).

Επόμενη αντίπαλος της Σάκκαρη την Παρασκευή θα είναι η Τσέχα Μπάρμπαρα Κρεκτσίκοβα (νούμερο 33), ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Ρωσίδα Παβλιουτσένκοβα με την Σλοβένα Ταμάρα Ζίνταντσεκ. είναι επίσης εντυπωσιακό ότι η Σάκκαρη απέκλεισε και τις δύο περυσινές φιναλίστ του τελικού του roland Garros καθώς πριν από την Σβιόντεκ είχε αποκλείσει και την Αμερικανίδα Κένιν.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσω ακόμη. Δεν έχω λόγια, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και δεν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει χωρίς την ομάδα μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα σήμερα. Δεν θα σας πω το πλάνο μου για την Ίγκα, γιατί θα ξαναπαίξουμε σίγουρα (γέλια). Το απόλαυσα. Πριν τον αγώνα κλείστηκα στον εαυτό μου και είπα ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς και πρέπει να το απολαύσεις. Και το απόλαυσα», τόνισε.

Όταν κλήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στα ελληνικά, είπε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που είναι εδώ και που μας βλέπουν από την τηλεόραση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και την ομάδα μου. Ελπίζω να αργήσουμε να έρθουμε και να μας υποδεχτείτε με μεγάλη αγάπη».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δύο Έλληνες είναι στα ημιτελικά ενός Grand Slam είπε: «Είναι απίστευτο. Αν μας το λέγατε πριν δύο χρόνια δεν θα σας πίστευε κανείς και θα ήταν δικαιολογημένο. Είναι μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα, χαίρομαι πάρα πολύ για τους Έλληνες. Το δείχνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε αυτή τη χώρα».

Στο ξεκίνημα του πρώτου σετ η Σβιόντεκ ξεκίνησε εξαιρετικά, με όπλο το σερβίς της έκανε το 1-0 και άνετα το 2-0 με μπρέικ στο σερβίς της Σάκκαρη. Η Μαρία «ξύπνησε», απάντησε άμεσα με μπρέικ και μετά από ένα όμορφο ράλι ισοφάρισε σε 2-2.

Από εκεί και πέρα οι δύο αθλήτριες, κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 4-4, όταν και η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το μπρέικ (5-4) εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Σβιόντεκ και μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game, πήρε προβάδισμα με 1-0 σετ!

Στο δεύτερο σετ η Μαρία έκανε μπρέικ με το… καλημέρα και εύκολα έφτασε στο 2-0 με την Πολωνή να τα έχει «χάσει» σε εκείνο το σημείο. Άμεσα κάλεσε medical τάιμ και όταν επέστρεψε μετά από μερικά λεπτά με δεμένο πόδι, μείωσε σε 2-1.

Τόσο η Ελληνίδα όσο και η Πολωνή, κράτησαν τα σερβίς τους στα επόμενα πέντε game (5-4), με την Σβιόντεκ ειδικά να παίζει τα ρέστα της για να μείνει στο παιχνίδι. Η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα με 40-0 και παρά τους δύο πόντους που μείωσε σε 40-30, πανηγύρισε την σπουδαία πρόκριση!

ΜΕΡΑ 25: το νομοσχέδιο Χατζηδάκη κατεδαφίζει τα εργασιακά

Previous article

Η Ρωσία ναυπηγεί το πρώτο πολεμικό της πλοίο εξοπλισμένο πλήρως με τεχνολογία stealth

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.