ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κόρινθο ο γρ. Πολιτικής Επιτροπής τη ΝΔ για την πρωτοβουλία «Η ζωή μας βρίσκει τους ρυθμούς της»

0

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου επισκέφθηκε την Κορινθία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κόμματος με τίτλο «Η ζωή μας βρίσκει τους ρυθμούς της».

Στις έδρες των έξι δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας συναντήθηκε με τους Δημάρχους Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη, Νεμέας Κώστα Φρούσιο, Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο και Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι με την πρόσφατη αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση διαμορφώνεται ένα εντελώς καινούργιο τοπίο για τους ΟΤΑ. Η απλή αναλογική, που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι παρελθόν και υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για δημιουργία ισχυρών αυτοδιοικητικών παρατάξεων και ακόμα πιο αποτελεσματικών αυτοδιοικητικών αρχών. Μετά το πισωγύρισμα της περιόδου Συριζα όχι μόνο καλύπτεται το χαμένο έδαφος αλλά μπαίνουν τα θεμέλια για μία πιο ουσιαστική αποκέντρωση προς όφελος των πολιτών.

Ο περιορισμός της γραφειοκρατίας περνάει και από την περαιτέρω ενδυνάμωση των ΟΤΑ και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων που εξασφάλισε η Ελληνική κυβέρνηση για την επόμενη περίοδο μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Επισκέφθηκε, επίσης, τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σπύρο Καραβούλη, τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου καθώς και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας «Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ» στα Αθίκια Κορινθίας.

Σε όλες τις συναντήσεις παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Νίκος Γιαννούρης και τοπικά στελέχη του κόμματος ενώ το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ακολούθησε η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Ταγαράς συμμετείχε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Κορίνθου καθώς και στην έδρα της Αντιπεριφέρειας.

Λαμπρινός: “Σκουπιδότοπος έγινε το κτήμα με τις κομμένες ελιές”

Previous article

Πανελλήνιες 2021: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα – Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.