ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2021: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα – Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

0

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι πιο ιδιαίτερες Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά.

Οι φετινές εξετάσεις είναι ιδιαίτερες, όχι μόνο λόγω της υγειονομικής κρίσης που κράτησε εκτός σχολείων τους μαθητές για περισσότερους από πέντε μήνες, αλλά και λόγω του νέου πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση που αλλάζει εκ βάθρων τα πάντα στην διαγωνιστική διαδικασία.

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η μείωση του αριθμού των εισακτέων, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του Ν. Κορινθίας εύχεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα για τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Η χρονιά που πέρασε δοκίμασε τις αντοχές όλων μας (μαθητών, εκπαιδευτικών, οικογενειών). Όμως ο αγώνας των μαθητών φτάνει στο τέλος τους και με πίστη και αφοσίωση στο σκοπό τους όλοι και όλες θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

«Όλο ψηλότερα να ανεβαίνεις, όλο μακρύτερα να κοιτάς» προέτρεπε ο Γκαίτε και η αυριανή ημέρα για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων σηματοδοτεί την απαρχή του τελικού σπριντ προς την κορυφή, μετά από έναν κοπιαστικό και επίπονο μαραθώνιο, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Νίκος Ταγαράς.

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλα τα παιδιά καλή εκκίνηση. Το διάβασμα που φαινόταν ατελείωτο, τα ξενύχτια, οι αγωνίες, οι στιγμές της αμφιβολίας και της ανασφάλειας είναι πλέον πίσω σας. Από αύριο οι σκέψεις γονιών, συγγενών και φίλων, οι σκέψεις όλων μας θα σας συνοδεύουν με δύναμη, χαμόγελο και πάνω από όλα πίστη στις δυνάμεις και στον κόπο σας. Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σας σε αυτήν τη δοκιμασία. Μην αφήσετε τίποτα αρνητικό να σας επηρεάσει. Οι γνώσεις, η ψυχραιμία και η αισιοδοξία να είναι τα ισχυρότερα όπλα σας στη μάχη αυτή.

Και να θυμάστε κάτι πολύ σημαντικό: οι πανελλήνιες μπορεί να αποτελούν μια αρχή για το μέλλον σας. Σίγουρα όμως δεν αποτελούν το τέλος του. Είναι σημαντικός σταθμός σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το πόσο όμορφο θα είναι αυτό θα το καθορίσετε εσείς με τις προσπάθειες και τις επιλογές σας. Για τον λόγο αυτόν, αγαπητά μου παιδιά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, να θυμόσαστε ότι η είσοδός σας στον κόσμο της γνώσης, της εργασίας, της καριέρας, της ζωής μπορεί να γίνει μέσα από πολλές διόδους πρόσβασης. Φτάνει να πιστεύετε στα όνειρά σας και να επιμένετε στους στόχους σας.

Σε όλα αυτά βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας «τύχη». Γι’ αυτό και εγώ σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις σας και Ευτυχία σε όλους τους τομείς της ζωή σας!

Στην Κόρινθο ο γρ. Πολιτικής Επιτροπής τη ΝΔ για την πρωτοβουλία «Η ζωή μας βρίσκει τους ρυθμούς της»

Previous article

Ποια έργα για το Λουτράκι συζήτησαν Γκιώνης – Ταγαράς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.