ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Λαμπρινός: “Σκουπιδότοπος έγινε το κτήμα με τις κομμένες ελιές”

0

Το ζήτημα του δημοτικού κτήματος με τα ελαιόδεντρα, που κόπηκαν πέρυσι τέτοια εποχή, επαναφέρει με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λαμπρινός. Ο κ. Λαμπρινός, μάλιστα, καταγγέλλει πως ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Συμμαχία” Πνευματικού και Σταυρέλη για τα κομμένα ελαιόδεντρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πήγαμε στον ελαιώνα Περιγιαλίου, είδαμε και μετρήσαμε τα κομμένα δέντρα (φωτό)

«Το τελευταίο διάστημα υποχρεώθηκα να πηγαινοέρχομαι στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους», σημειώνει ο κ. Λαμπρινός. «Ανέβηκα λοιπόν και κατέβηκα συνολικά 8 φορές. Στις τέσσερις από τις διαδρομές αυτές συνάντησα εμπρός μου ή διασταυρώθηκα γυρίζοντας, με τριαξονικά φορτηγά, που μετέφεραν μεγάλες ελιές, κατάλληλα περιποιημένες για μεταφύτευση, σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, όπως κατάλαβα…

Ξαναέρχεται μπροστά στα μάτια μου, η εικόνα των 250 ελαιόδεντρων, που κόπηκαν με εντολή του κ. Δημάρχου και του τοποτηρητή Αντιδημάρχου της τοπικής ενότητας Άσσου- Λεχαίου, για να εισπράξει ο Δήμος 3.750€ περίπου.

Επειδή η παράταξή μας πρώτη έφερε το θέμα αυτό στην επικαιρότητα, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 22/6/2020, πρέπει να μας πει κάποιος, γιατί ένα χρόνο μετά (παρά κάτι μέρες), η περιοχή αντί να γίνει Αθλητικό Κέντρο όπως μας ανέφεραν, (φυσικά κατόπιν εορτής), έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος 12 στρεμμάτων.

Γιατί αντί να γίνει πρώτα η σχετική Μελέτη του έργου και όλες οι πρέπουσες ενέργειες, ώστε να φτάσει το έργο αυτό μέχρι την δημοπράτηση, εσείς αποφασίσατε και προχωρήσατε πρώτα στην εκχέρσωση του χώρου -δημιουργώντας όπως ήδη ανέφερα ένα νέο σκουπιδότοπο από το πουθενά- για 3.750€.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεάρεστο έργο σας.

Υ.Γ. Μπορούσατε να δίνατε κι εσείς, αν είχε προγραμματιστεί σωστά τις ελιές για μεταφύτευση. Περισσότερα χρήματα θα έμπαινα στα ταμεία του Δήμου!

φωτό 1: κορμοί από την εκχέρσωση

φωτό 2: μεταφύτευση ελαιοδέντρων σε δήμο της Αθήνας

φωτό 3: ο χώρος σήμερα γεμίζει απορρίμματα.

Κανένα νέο κρούσμα για δεύτερη μέρα στην Κορινθία. 591 στη χώρα, 21 νεκροί, 360 σε ΜΕΘ

Previous article

Στην Κόρινθο ο γρ. Πολιτικής Επιτροπής τη ΝΔ για την πρωτοβουλία «Η ζωή μας βρίσκει τους ρυθμούς της»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.