ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μηνύματα πολιτικών και αυτοδιοικητικών για τις πανελλήνιες εξετάσεις

0

Ξεκίνησαν από σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις για το 2021 και οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί έστειλαν προσωπικά μηνύματα στους μαθητές Να δουμε τι αναφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρίστος Δήμας

Έφτασε η στιγμή των πανελλαδικών εξετάσεων σε μία χρονιά που ήταν δύσκολη για όλους, πόσο μάλιστα για τους μαθητές της Γ Λυκείου. Καλή επιτυχία σε όλους. Ακόμα όμως και αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα ένα είναι το σίγουρο: τίποτα δεν τελείωσε! Τα καλύτερα είναι μπροστά σας.

Νίκος Ταγαράς

«Όλο ψηλότερα να ανεβαίνεις, όλο μακρύτερα να κοιτάς» προέτρεπε ο Γκαίτε και η αυριανή ημέρα για τους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων σηματοδοτεί την απαρχή του τελικού σπριντ προς την κορυφή, μετά από έναν κοπιαστικό και επίπονο μαραθώνιο, υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλα τα παιδιά καλή εκκίνηση. Το διάβασμα που φαινόταν ατελείωτο, τα ξενύχτια, οι αγωνίες, οι στιγμές της αμφιβολίας και της ανασφάλειας είναι πλέον πίσω σας. Από αύριο οι σκέψεις γονιών, συγγενών και φίλων, οι σκέψεις όλων μας θα σας συνοδεύουν με δύναμη, χαμόγελο και πάνω από όλα πίστη στις δυνάμεις και στον κόπο σας. Είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σας σε αυτήν τη δοκιμασία. Μην αφήσετε τίποτα αρνητικό να σας επηρεάσει. Οι γνώσεις, η ψυχραιμία και η αισιοδοξία να είναι τα ισχυρότερα όπλα σας στη μάχη αυτή.
Και να θυμάστε κάτι πολύ σημαντικό: οι πανελλήνιες μπορεί να αποτελούν μια αρχή για το μέλλον σας. Σίγουρα όμως δεν αποτελούν το τέλος του. Είναι σημαντικός σταθμός σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το πόσο όμορφο θα είναι αυτό θα το καθορίσετε εσείς με τις προσπάθειες και τις επιλογές σας. Για τον λόγο αυτόν, αγαπητά μου παιδιά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των εξετάσεων, να θυμόσαστε ότι η είσοδός σας στον κόσμο της γνώσης, της εργασίας, της καριέρας, της ζωής μπορεί να γίνει μέσα από πολλές διόδους πρόσβασης. Φτάνει να πιστεύετε στα όνειρά σας και να επιμένετε στους στόχους σας.
Σε όλα αυτά βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο παράγοντας «τύχη». Γι’ αυτό και εγώ σας εύχομαι Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις σας και Ευτυχία σε όλους τους τομείς της ζωή σας!

Βασίλης Νανόπουλος

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες που σήμερα ξεκινάτε τις εξετάσεις για την εισαγωγή σας στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, σας εύχομαι Καλή Επιτυχία! Με ηρεμία, προσοχή και αυτοσυγκέντρωση οι κόποι σας και οι προσπάθειες των τελευταίων ετών, θα ανταμειφθούν. Η εισαγωγή σας στα πανεπιστήμια και οι γνώσεις που θα αποκτήσετε, θα αλλάξουν τη ζωή σας. Για όσους δεν τα καταφέρουν θα υπάρξουν πολλές ακόμα ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

Βλάσσης Τσιώτος

Άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 ολοκληρώνοντας έτσι μια πολύχρονη και κοπιαστική προσπάθεια των τελειόφοιτων αλλά και των οικογενειών τους με στόχο την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγχρόνως όμως οι εξετάσεις αυτές σηματοδοτούν τη λήξη της σχολικής ζωής και τη μετάβαση στην ενήλικη πραγματικότητα. Οι μαθητές τη φετινή χρονιά αντιμετώπισαν με υπομονή και αντοχή μια πολύ δύσκολη σχολική διαδικασία λόγω της πανδημίας και η συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές έρχεται να ολοκληρώσει μια εξουθενωτική ψυχικά χρονιά.
Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να συνειδητοποιήσουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες τους ότι οι εξετάσεις αυτές αποτελούν μια διαδικασία επιβράβευσης των προσπαθειών τους και όχι της αξίας τους ούτε της προσωπικότητας τους. Μία από τις πολλές παρόμοιες διαδικασίες τις οποίες θα συναντήσουν στην ενήλικη ζωή τους και όχι μια εξέταση η οποία καθορίζει το μέλλον τους. Είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός που πρέπει να διαχειριστούν με θετική σκέψη, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και πίστη στις δυνατότητες τους. Μία διαδικασία το τέλος της οποίας θα πρέπει να βρει όλους τους μαθητές ακέραιους ψυχικά και με αναλλοίωτη την νεανική ορμή τους. 
Καλή επιτυχία λοιπόν παιδιά, μα πάνω από όλα καλή νέα αρχή στα καινούργια και ενδιαφέροντα ταξίδια που σας περιμένουν. Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε το μέλλον, η ελπίδα και όλοι εμείς είμαστε δίπλα σας.

Γιώργος Γκιώνης

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινούν τον δύσκολο αγώνα των Πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Οι εξετάσεις αυτές είναι ένα σημαντικό βήμα στη ζωή σας και σηματοδοτεί έναν ακόμη αγώνα στον στίβο των επιδιώξεών σας για ένα καλύτερο μέλλον. Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι οι προσδοκίες και οι στόχοι σας θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εμείς είμαστε περήφανοι για όλους εσάς γιατί παρά τις δυσκολίες των καιρών προσπαθήσατε με όλες σας τις δυνάμεις, μείνατε συγκεντρωμένοι και είσαστε ήδη νικητές!
Στους γονείς και στους καθηγητές, που βρίσκονται πάντα αρωγοί στο πλευρό των παιδιών εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχές για ένα αποτέλεσμα που θα ανταμείψει τους κόπους και τις προσπάθειες όλων και θα αποτελέσει την απαρχή μιας πορείας για ακόμα υψηλότερους στόχους στον κόσμο της γνώσης, της ανάπτυξης και της προόδου.
Καλή επιτυχία σε όλους!

Γιώργος Ψυχογιός

Καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που   μπαίνουν σήμερα, στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων. Μιας διαδικασίας που πάντοτε ήταν, αλλά ιδίως τη φετινή και την περσινή χρονιά, ιδιαίτερα επώδυνη.
Με όλη την κοινωνία στον αγώνα να επιβιώσει και να σταθεί όρθια, με την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεχή ανασφάλεια χωρίς την παραμικρή στήριξη από την Πολιτεία, με τα παιδιά πάνω στην εφηβεία τους κλεισμένα μέσα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να στοχοποιούνται κι από πάνω.
Με την πλήρη πεποίθηση ότι σε αυτόν τον “μεγάλο ατελείωτο κόσμο”, “όλα είναι δρόμος”, όπως λένε και οι «Τρύπες», εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και όλες και αύριο και μεθαύριο και πάντα στις μάχες που μας περιμένουν:
“Η φωτιά, η γιορτή, η απώλεια, ο πόνος,
ο κάθε μικρός θάνατος κι ο μεγάλος, ο ατελείωτος κόσμος.
Δεν είμαι μόνος.
Όλα είναι δρόμος”.

Αννίβας Παπακυριάκος

Kαλή επιτυχία θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά μας που ξεκινούν αύριο την προσπάθεια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλή επιτυχία στα παιδιά και τις οικογένειές τους, με τις ευχές μου όλες για ευόδωση των προσπαθειών και εκπλήρωση των στόχων τους. Ψυχραιμία, ωριμότητα και γνώση πρέπει να είναι ο οδηγός.
Πέρα από αυτό όμως, ας θυμηθούμε ότι ακόμα μετράμε τις απώλειες της τελευταίας χρονιάς της πανδημίας. Χθες ακόμα ένα παραλίγο τραγικό γεγονός στο Euro. Αυτή η πραγματικότητα ας μας κάνει όλους σοφότερους. Ας μην ξεχνάμε να χαιρόμαστε, να απολαμβάνουμε πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα.
Εύχομαι υγεία σε όλους. Ας έχουμε υγεία και σίγουρα οι επιτυχίες θα έρθουν. Ας έχουμε υγεία και οι στόχοι θα επιτευχθούν. Η προσπάθεια και η επιμονή με τον ένα ή άλλο τρόπο αμείβονται. O δρόμος βρίσκεται. Υγεία λοιπόν και καλή επιτυχία σε όλους!

Μάρκος Λέγγας

Είναι γεγονός ότι ζήσατε μια δύσκολη σχολική χρονιά, προετοιμαστήκατε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά βγαίνετε πιο δυνατοί! Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου οι προσπάθειές σας να αποδώσουν καρπούς και οι επιθυμίες σας να γίνουν πραγματικότητα.
Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας και να σκέφτεστε ότι ξεκινάει μια νέα διαδρομή, αυτή της γνώσης και των εμπειριών, μια διαδρομή που σίγουρα δεν σταματά εδώ. Μπροστά σας ανοίγονται νέοι δρόμοι!
Καλή δύναμη στις οικογένειες σας, που στέκονται σιωπηροί συμμέτοχοι στην αγωνία σας και ηχηροί υποστηρικτές στη ζωή σας.
Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς σας, που παρά τα σημαντικά προβλήματα της περιόδου στάθηκαν καθημερινοί και ακούραστοι συνοδοιπόροι σας. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία -Τι έπεσε στην Εκθεση

Previous article

Βάλτε τέρμα στις εξαρτήσεις – Το ΚΕΘΕΑ στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.