ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται πλέον να μην εμβολιάζονται με AstraZeneca οι κάτω των 60!

0

H Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Σήμερα χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω. Ωστόσο, όσοι έχουν λάβει την πρώτη δόση θα συνεχίσουν με AstraZeneca και για τη δεύτερη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια. Επίσης, όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο. Όπως είπε η καθηγήτρια, ο κίνδυνος υπερτερεί του κινδύνου θρομβώσεων.

Οι δηλώσεις της Μαρίας Θεοδωρίδου
Η επιτροπή εμβολιασμού είχε αξιολογήσει προ δύο μηνών την επιδημία της Covid και την πολύ σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων με θρομβοπενία από το AstraZeneca. Όπως είπε η κυρία Θεοδωρίδου, ο κίνδυνος μόλυνσης και θανάτου από Covid ήταν τότε συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο εμφάνισης των παρενεργειών από το εμβόλιο.

Στην παρούσα φάση και καθώς η διασπορά του ιού έχει μειωθεί σημαντικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί του κινδύνου από τις παρενέργειες.

Οι δηλώσεις της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για αλλαγή σύστασης στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Παραμένει η σύσταση για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση. Η σύσταση αυτή μπορεί να αλλάξει και να προτιμηθεί ένα άλλο εμβόλιο μόνο σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων θρομβώσεων σε άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 472 νέα κρούσματα, 18 θάνατους και 353 διασωληνωμένους.

¨Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ¨ από τον Σύλλογο της Αρχαίας Κορίνθου “Ο Βελερεφών”

Previous article

Αίγυπτος: Έτοιμη να εκτοξεύσει δύο δορυφόρους το 2022

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.