ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Από αύριο όλα τα εμβόλια για όλους τους ενηλίκους – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24

0

Από την Τετάρτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα των εμβολίων ανοίγει και για την ηλικιακή ομάδα 18-24. Επομένως, από αύριο η χώρα θα δίνει τη δυνατότητα εμβολιασμό στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της. Όπως έγινε γνωστό κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες 18-24 ετών θα μπορούν να κλείσουν για ραντεβού τους για εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, για τις ηλικίες 18-24.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά έως και χθες (Δευτέρα 14 Ιουνίου) είχαν πραγματοποιηθεί στη χώρα -συνολικά- 6.938.959 δόσεις εμβολίου. Από αυτές 4.274.475 αφορούν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ενώ 2.831.081 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό.
Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Πέμπτη (10/6) έχει ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή σύστασης για το εμβόλιο της AstraZeneca
Παράλληλα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε την τροποποίηση της σύστασης αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο από εδώ και πέρα θα χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Στην παρούσα φάση, που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς χαμηλά με σταθερή τάση περαιτέρω μείωσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης με θρομβοπενία», είπε η Μαρία Θεοδωρίδου. Η Επιτροπή σημειώνει πως όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα ολοκληρώσουν κανονικά τον εμβολιασμό τους με μια δεύτερη δόση του ίδιου σκευάσματος.
Από την πρόβλεψη αυτή εξαιρούνται μόνο τα άτομα που έχουν εκδηλώσει παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις ή ορισμένα ειδικά ιατρικά προβλήματα, για τα οποία μπορεί ο θεράπων ιατρός να κάνει ένα αίτημα στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση.

Τι γίνεται με όσους έχουν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca
Με βάση αυτά, όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης του AstraZeneca ηλικίας κάτω των 60 ετών, θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για την απόφαση της Επιτροπής και τη σύσταση, αν θέλουν, να αλλάξουν εμβόλιο.

Το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας εγγράφηκε στο Μητρώο του υπουργείου Πολιτισμού!

Previous article

Βελτιωμένος ο καιρός από σήμερα (πινακας)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.