ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επιμελητήριο Κορινθίας: νέα συνεδρίαση, σε τεντωμένο σκοινί

0

Μία ακόμα συνεδρίαση θα γίνει σήμερα στο Επιμελητήριο Κορινθίας η οποία αφορά και πάλι το ζήτημα της υπερψήφισης του Προϋπολογισμού. Και οι δύο πλευρές, η μειοψηφούσα διοίκηση και η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση έχουν οχυρωθεί στις θέσεις τους και δεν δείχνουν διατεθειμένες να κάνουν βήμα πίσω, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες διεξάγεται μία ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια για να συγκεραστούν οι αντιτιθέμενες απόψεις.

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Πιτσάκης έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση (το απόγευμα στις 19.30) και με δραματικό τρόπο απευθύνει πρόσκληση στην άλλη πλευρά να ψηφίσει τον Π/Υ για να μην κλείσει το Επιμελητήριο. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, η αντιπολίτευση, η οποία έχει πλέον την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο επιμένει στην ανάγκη να γίνει συνεδρίαση που να αφορά την αλλαγή σύνθεσης της Διοικούσας Επιτροπής, όπως πλέον προβλέπει ο νόμος.

Στην επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. ο Παναγιώτης Πιτσάκης αναφέρει, ότι “κατόπιν απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής, επαναφέρω το θέμα της αναιτιολόγητης  μη ψήφισης του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου μας για την χρήση 2021 από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τις δυσμενείς συνέπειες, που έχει για την όλη λειτουργία του Επιμελητηρίου η κατάσταση αυτή.

Κανένας μειοψηφών Σύμβουλος δεν έχει διατυπώσει τους λόγους της διαφωνίας του και του τι προτείνει, ώστε να βελτιωθεί, κατά την υποτιθέμενη άποψή του, το σύνολο του προτεινόμενου από την Διοικητική Επιτροπή προϋπολογισμού. 

Το Επιμελητήριο έχει ανάγκη της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2021, της εν συνεχεία έγκρισης αυτού από την Εποπτεύουσα Αρχή και την εκτέλεσή του. Διαφορετικά, ολόκληρο το Επιμελητήριο αδρανοποιείται, τα μέλη του παύουν να εξυπηρετούνται και η επιβίωσή του καθίσταται τελείως προβληματική. Φαντάζομαι ότι κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Ο προϋπολογισμός του 2021, πέραν των ανελαστικών του δαπανών, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν άμεσα για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μας, περιλαμβάνει και ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα, τα οποία το Επιμελητήριό μας έχει αναλάβει για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών μας επιχειρηματιών, όπως άλλωστε έχει καθήκον εκ του Νόμου. 

Ενδεχόμενη καθυστέρηση της ψήφισης του προϋπολογισμού συνεπάγεται απώλεια των προγραμμάτων αυτών, προς μεγίστη βλάβη του επιχειρηματικού κόσμου της περιφέρειάς μας. 

Μια τέτοια κατάσταση οδηγεί σε μείωση του κύρους του Επιμελητηρίου και σε απαξίωση των υπηρεσιών του προς τα μέλη του.

Επειδή το όλο θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και απαιτείται αυξημένη προσοχή και ευθύνη εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου δε να μην έχουμε τα δυσμενή ή και καταστροφικά ως άνω αποτελέσματα, σας καλώ όπως, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου:

α) προβείτε στην ψήφιση του συνόλου του προτεινόμενου προϋπολογισμού, που είναι συντεταγμένος σύμφωνα με τις αρχές, που προδιαγράφει η επιμελητηριακή νομοθεσία,

β) εφόσον διαφωνείτε, έχετε το δικαίωμα της μειοψηφίας, αλλά πρέπει να διατυπώσετε τους λόγους της μειοψηφίας σας και να προτείνετε τις κατά την γνώμη σας απαραίτητες βελτιώσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προτεινόμενου προϋπολογισμού, ώστε αυτές να ενσωματωθούν στην τελική του μορφή.  

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, την ίδια ώρα.

Είναι επίσημο: Τελειώνει τελικά, η υποστήριξη των Windows 10

Previous article

Δήμος Λουτρακίου: Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.